Amestecă banane cu ovăz – prăjitură rapidă, fără zahăr, făină sau ulei

Vă vine să credeți că această prăjitură conține atât de puține ingrediente? Este posibil să coci ceva bun doar din 2 ingrediente? Da!

Aveți nevoie doar de banane și fulgi de ovăz. Acestea se găsesc în majoritatea magazinelor și mulți le au deja în casele lor.

Amesteca banane cu ovaz – prajitura rapidă, fara zahar, făina sau ulei

Amesteca banane cu ovaz – prajitura rapidă, fara zahar, făina sau ulei: Stockking

Recomandăm acest desert simplu și rapid persoanelor care au intoleranță la gluten și nu pot consuma prăjiturile clasice care se fac cu făină.

Dacă aveți această problemă, căutați fulgi de ovăz pe care să fie menționat faptul că nu conțin gluten.

Prăjitura din banane și ovăz este de asemenea o rețetă potrivită pentru copii și pentru cei care țin cură de slăbire.

Este hrănitoare și sățioasă. Potolește apetitul de dulce. Dulceața acestei prăjituri este 100% naturală, fiind asigurată de banane. Acestea trebuie să fie coapte bine.

Prăjitură din banane și ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 350 g de banane pasate
  • 135 g de fulgi de ovăz fini

Mod de preparare

Dacă nu aveți un cântar, va trebui să folosiți 3-4 banane – 3 dacă sunt mai mari și 4 dacă sunt mai mici.

Decojiți-le și rupeți-le bucăți mici. Puneți-le în vasul robotului cu lama S și mixați bine, până se transformă într-un piure fin.

Transferați pasta într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz și amestecați bine cu o paletă sau cu lingură. Compoziția trebuie să fie grosuță.

Se toarnă într-o tavă/formă tapetată cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit o tavă rotundă.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Prăjitura se coace repede, neavând făină, nici agenți de creștere sau alte ingrediente care necesită o gătire îndelungată.

Prăjitura este gata când a devenit rumenă pe deasupra. Vă sfătuim să o tăiați după ce s-a răcit. Se poate servi simplă, alături de o ceașcă de lapte sau iaurt, ceai sau cafea.

Sau o puteți servi cu ceva fructe alături. De asemenea se pot adăuga fructe în compoziție, precum stafide, afine, nuci etc.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare:

Prăjitură pentru slăbit și diabetici, din 3 ingrediente, cu 100 de calorii (fără zahăr și făină)
Prăjitură fără zahăr și făină (cu brânză de vaci și banană)
Prăjitură cu ovăz și iaurt – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură fără lactoză, gluten și zahăr – cu ovăz și cacao

Sursă rețetă: Healthy & Quick Recipe, Banana rolled oats cake without sugar, 2 ingredients: https://www.youtube.com/watch?v=RTdDcfCneLw&ab_channel=%F0%9F%A7%81HEALTHY%26QUICKRECIPES%F0%9F%A7%81

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.