Prăjitură fără zahăr și făină (cu brânză de vaci și banană)
Această prăjitură fără zahăr și făină se prepară extrem de rapid. Trebuie doar să amestecați ingredientele și gata!
Este un desert simplu, rapid și sănătos! Nu conțin zahăr rafinat, nici făină, ovăz sau alte cereale. Din acest motiv, este o rețetă potrivită pentru persoanele care au intoleranță la gluten.
O recomandăm de asemenea celor care țin cură de slăbire deoarece are mai puțin calorii decât prăjiturile clasice cu zahăr și făină.
Cuprins
Prăjitură fără zahăr și făină – rețetă
Ingrediente
- 80 g de brânză de vaci
- 100 g de unt de arahide (sau alte nuci)
- 1 ou
- 1 banană
- 20 g de pudră de cacao sau carob
- ½ linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de stevia
- 100 g de fructe proaspete
Mod de preparare
Decojiți banana și rupeți-o bucăți. Puneți-o în vasul unui mini-robot împreună cu brânza de vaci și oul. Mixați până rezultă o compoziție omogenă, lichidă.
Transferați-o într-un bol. Adăugați untul de arahide și amestecați bine cu telul până când acesta se incorporează complet. Untul de arahide trebuie să fie la temperatura camerei și nu solid.
Adăugați pudra de cacao cernută, praful de copt și bicarbonatul. Puneți tot acum îndulcitorul și amestecați bine. Nu este nevoie să adăugați suc de lămâie sau oțet pentru a stinge bicarbonatul, deoarece brânza este acidă.
Când compoziția a devenit omogenă, transferați-o într-o tavă mică, pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt. Puteți utiliza olosit un inel culinar de 15-17 cm.
Nivelați aluatul la suprafață și așezați fructele. Autoarea rețetei a folosit zmeură proaspătă. Presați ușor fructele cu degetele ca să intre puțin în aluat.
Dați tava în cuporul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Verificați dacă prăjitura este gata făcând testul cu scobitoarea.
În timpul coacerii, aceasta crește. Însă după răcire se mai lasă. După ce s-a răcorit, desfaceți inelul și scoateți prăjitura. Desprindeți hârtia de copt de pe fund și așezați-o pe o farfurie.
O puteți decora suplimentar cu ciocolată neagră topită. Se taie ca pe tort. Restul se păstrează în frigider. Are o textură moale și fragedă.
Informații nutriționale
100 g din această prăjitură conțin cu aproximație:
- 197,32 de kilocalorii
- 20,42 g de proteine
- 11,74 g de grăsimi
- 10,93 g de carbohidrați
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjtură fără zahăr și făină:
Prăjitură fără lactoză, gluten și zahăr – cu ovăz și cacao
Prăjitură cu morcov și cacao, fără gluten, fără zahăr (slabă în carbohidrați, bogată în proteine)
Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură pentru slăbit, cu 110 calorii (fără zahăr și făină)
Rețetă preluată din: Gătit Acasă, Un desert incredibil de delicios de ciocolată fără făină: https://www.youtube.com/watch?v=HMnHq3XcSAo&ab_channel=KochenzuHause