Negresă fără gluten, zahăr sau ulei – cu fulgi de ovăz și banane

Persoanele care au intoleranță la gluten nu pot mânca aproape niciun fel de desert tradițional. Aproape toate prăjiturile clasice conțin făină.

Rețeta de mai jos este recomandată în special celor care nu au voie de gluten sau cereale cu gluten. Se face cu fulgi de ovăz și este îndulcită în mod natural cu banane. Asigurați-vă că ovăzul pe care îl cumpărați nu a fost contaminat cu gluten.  

Negresă fără gluten, zahăr sau ulei - cu fulgi de ovăz și banane

Imagine cu titlu sugestiv: Negresă fără gluten, zahăr sau ulei – cu fulgi de ovăz și banane: Karen Neoh

Găsim această rețetă potrivită și pentru cei care vor să mănânce dulciuri sănătoase, fără zahăr și grăsimi saturate sau uleiuri rafinate.

Negresa cu fulgi de ovăz și banane are un gust intens de ciocolată. Este un desert minunat și pentru copiii mărișori. În cazul lor, pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove, deoarece nu are cofeină și nici nu dă agitație.

Negresă cu fulgi de ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 120 g de fulgi de ovăz
  • 250 ml de lapte fierbinte
  • 2 banane
  • 2 ouă
  • 75 g de cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Turnați peste ei laptele clocotit și amestecați. Lăsați-i timp de 10 minute la înmuiat.

Între timp, decojiți bananele și puneți-le într-un bol adânc. Pasați-le cu furculița până se transformă într-un piure fin.

Adăugați ouăle și amestecați bine cu telul, până la omogenizare. Incorporați pudra de cacao, praful de copt și sarea. Trebuie să obțineți o compoziție ciocolătoasă.

Adăugaț terciul de ovăz cu lapte și amestecați bine. Compoziția pentru negresă este gata. Turnați-o într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară mică, tapetată cu hârtie de copt.

Dați-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Trebuie să stea în jur de 50 de minute, dar depinde de cuptorul fiecăruia.

Verificați dacă este coaptă inserând o scobitoare în centru. Lăsați negresa să se răcească de tot înainte de a o porționa. Se poate tăia pătrate. Ce rămâne se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac.

Negresa cu fulgi de ovăz și banane este fragedă și moale. Are o aromă dulce de la banane. Cu cât mai coapte sunt fructele, cu atât mai dulce va ieși prăjitura.

Se poate gusta compoziția înainte de a o turna în tavă. Dacă mai este nevoie, puteți adăuga puțin îndulcitor după gust, precum stevia.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri fără zahăr pe care să le încercați:

Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Tort cu ovăz și ciocolată (vegan, fără gluten, lactoză, zahăr, ulei)
Negresă fără gluten și fără zahăr – cu banane și iaurt
Tort fără lactoză, gluten și zahăr (vegan)

Sursă articol: Kuche Magic, Prăjitură fără zahăr și făină: https://www.youtube.com/watch?v=7N6yzrf55uA&ab_channel=K%C3%BCcheMagic

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.