Prăjitură cu lămâie (fără gluten și zahăr)

Dacă vă place mult aroma de lămâie, cu siguranță acest desert este pentru voi. Se face dintr-o lămâie întreagă, ceea ce îi asigură un gust concentrat.

Nu are făină, nici lapte. Este potrivit pentru persoanele care au intoleranță la gluten și intoleranță la lactoză.

Prajitura cu lamaie (imagine sugestiva)

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu lamaie (imagine sugestiva): Freepik.com

Se prepară din făină de cocos, ouă și stevia. Acest îndulcitor nu crește aportul de calorii din dietă și nu ridică glicemia. Este indicat și diabeticilor.

Prăjitură cu lămâie fără gluten – rețetă

Ingrediente pentru blat:

  • 1 ou
  • 100 g de făină de cocos
  • 100 ml de apă
  • 1 linguriță de stevia
  • ½ pliculeț de praf de copt
  • asență de vanilie

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 1 lămâie bio
  • 3-4 linguri de stevia

Mod de preparare

Începeți cu lămâia. Spălați-o bine și tăiați-o felii. Îndepărtați sâmburii.

Puneți-o în vasul robotului/blenderului împreună cu stevia. Mixați până se transformă într-o pastă. Adăugați ouăle și mixați din nou, până la omogenizare. Aceasta este compoziția pentru cremă. Dați-o deoparte până pregătiți baza prăjiturii.

Într-un bol separat, amestecați făina de cocos cu praful de copt, stevia și vanilia, folosind un tel.

Adăugați oul, apoi apa treptat și omogenizați. O puteți frământa cu mâinile. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, ca un nisip. Rezervați 3-4 linguri pentru a decora la final prăjitura.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit un vas yena pătrat de 20×20 cm.

Transferați compoziția pentru blat în ea și presați-o cu dosul unei linguri. Trebuie să obțineți un strat compact și bine presat.

Turnați peste blat crema de lămâie. Distribuiți-o uniform cu o lingură. Presărați deasupra compoziția de blat rezervată. Presați-o puțin cu lingura.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Prăjitura trebuie să stea în cuptor circa 40 de minute.

Este gata când s-a rumenit frumos deasupra și marginile s-au desprins de pe pereții vasului.

După ce scoateți tava din cuptor, acoperiți-o cu un prosop și lăsați prăjitura să se răcească. Trageți apoi de hârtie și scoateți prăjitura din vas.

Se taie după ce s-a răcit complet. Partea de deasupra este ușor sfărâmicioasă. Se păstrează într-o caserolă, la frigider.

Informații nutriționale

100 de grame din această prăjitură are:

  • 133,51 de calorii
  • 7,5 g de proteine
  • 6,10 g de grăsimi
  • 11,95 g de carbohidrați

Rețete similare

Vă recomand și alte rețete de prăjitură fără gluten și zahăr pe care le puteți încerca:

Prăjitură de post cu lămâie și un ingredient surpriză
Prăjitură cu ricotta și lămâie – desert fără zahăr pentru dietă
Prăjitură cu lămâie fără zahăr și făină, pentru slăbit (keto)

Sursă articol: Gătit Acasă, Tort cu lămâie: https://www.youtube.com/watch?v=rCXMH93pX-w&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.