Tartă cu ovăz și legume la cuptor

Dacă vă place ovăzul dar vreți să îi dați o notă savuroasă și nu dulce, încercați rețeta de mai jos. Este o tartă simplă din fulgi de ovăz și legume, care se prepară foarte ușor.

Includeți-o în dietă dacă aveți intoleranță la gluten sau țineți cură de slăbire. Este savuroasă, hrănitoare și sățioasă.

Tarta cu ovaz si legume la cuptor

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta cu ovaz si legume la cuptor: KamranAydinov

Tartă cu ovăz și legume la cuptor – rețetă

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei roșu gras mic
  • 65 g de mazăre congelată
  • 100 g de roșii tocate cubulețe
  • 50 g de morcov
  • 30 g de spanac
  • 160 g de fulgi de ovăz măcinați
  • 40 g de fulgi de ovăz întregi
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 240 ml de lapte vegetal (fără zahăr)
  • 240 ml de apă
  • 3 linguri de semințe de in măcinate
  • sare și piper după gust
  • ½ linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de salvie uscată
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • ¼ linguriță de turmeric
  • 12 g de fulgi de drojdie inactivă

Mod de preparare

Puneți uleiul într-o tigaie, pe foc. Când s-a încins, adăugați ceapa tăiată mărunt. Căliți-o până devine maro. Adăugați apoi ardeiul gras tocat cubulețe. Presărați sarea și căliți-le 2 minute. Amestecați cu o lingură de lemn.

Adăugați apoi spanacul tocat. După ce s-a înmuiat, se pune mazărea. Dați focul la mediu și adăugați fulgii de ovăz. Amestecați și lăsați totul la călit câteva minute.

Transferați compoziția într-un bol. Adăugați roșia tăiată cubulețe (fără semințe), fulgii de ovăz măcinați (făină de ovăz), fulgii de drojdie nutrițională și semințele de in măcinate.

La final, incorporați sarea, piperul și condimentele. Amestecați bine și turnați laptele și apa. Omogenizați compoziția și acoperiți bolul cu un capac sau cu o folie de plastic.

Trebuie să lăsați compoziția să stea 10 minute. În acest răstimp, ovăzul și semințele de in vor absorbi lichidul și vor lega compoziția. Adăugați praful de copt și sucul de lămâie și amestecați pentru ultima dată.

Ungeți o tavă pătrată/dreptunghiulară cu ulei și puneți hârtie de copt. Transferați compoziția în tavă și distribuiți-o uniform. Nivelați frumos la suprafață.

Pentru a obține o crustă aurie deasupra, puteți unge tarta cu un amestec de lapte vegetal, ketchup și maioneză vegetală.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Se scoate din tavă după ce s-a răcit complet. Se taie pătrate și se păstrează la frigider, într-o caserolă cu capac.

Puteți servi această tartă simplă, cu o salată de verdețuri sau legume, cu un sos sau ca garnitură la o friptură de carne sau pește.

Rețete similare

Vă recomand și alte rețete inedite cu ovăz:

Budincă de legume cu ovăz pentru slăbit (fără făină sau ouă)
5 rețete cu ovăz pentru slăbit
Plăcintă de post cu spanac și roșii (fără făină și gluten)

Sursă articol: Chef Jena, Perfect breakfast: super healthy savory baked oats: https://www.youtube.com/watch?v=eGQVdiqc-Is&t=61s&ab_channel=ChefJana

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.