Budincă de ciocolată din semințe de chia – oprește rapid pofta de dulce

Popularitatea semințelor de chia este într-o continuă creștere. Cei mai mulți le folosesc la prepararea unei budinci dulci, dar fără zahăr.

Unii servesc această budincă la micul-dejun ca masă unică. Este suficient de nutritivă și sățioasă încât să înlocuiască alte mâncăruri sau alimente tradiționale.

Budinca de ciocolata din seminte de chia – opreste rapid pofta de dulce

Budinca de ciocolata din seminte de chia – opreste rapid pofta de dulce

Această rețetă este cât se poate de rapidă și simplă. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru a o prepara. 

Rețeta de bază constă din semințe de chia trebuie, lapte și miere sau alt îndulcitor. Pentru servire se pot folosi diverse fructe proaspete.

Budinca de chia – desertul care taie pofta de dulce

Este masă sau un desert rapid. Cremoasă și delicioasă. Bogată în proteine, fibre și Omega-3. Este un preparat vegan, adică de post. Poate fi inclus în dieta keto, dieta paleo sau dieta fără gluten și fără lactoză.

Nu conține zahăr, nici făină, nici ulei. Budinca de chia satisface rapid pofta de dulce. Conține fibre care stabilizează zahărul din sânge, iar proteinele și grăsimile previn poftele alimentare. Reduc mai ales apetitul pentru zahăr și dulciuri nesănătoase.

Budincă de ciocolată din semințe de chia – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de semințe de chia
  • 430 ml de lapte
  • 2 lingurițe de cacao
  • mere, după gust
  • fructe la alegere

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să puneți toate ingredientele în vasul blenderului. Puneți întâi semințele de chia, apoi cacaua, laptele, mierea și câteva fructe, dacă vreți. Noi am folosit câteva cireșe proaspete (fără sâmburi).

Budinca de chia

Budinca de chia

Mixați 20 de secunde, sau până când semințele de chia se macină complet. Veți vedea că amestecul se transformă rapid într-o masă cremoasă și groasă.

Arată exact ca o budincă. Are o textură ușor gelatinoasă. Se poate servi imediat. Spre deosebire de alte rețete, acesta nu necesită timp de așteptare pentru ca budinca să se închege. Prin mixarea semințelor de chia și contactul lor cu lichidul se gelifică imediat.

Budinca din chia

Budinca din chia

Gustați de dulce și ajustați cantitatea de îndulcitor. Transferați budinca de chia în boluri sau pahare.

Decorați-o cu fructe proaspete dacă doriți. Se poate mânca imediat, sau se ține la frigider. Rezistă până la 4 zile.

O puteți lua chiar și la pachet, dacă o puneți într-un borcănel sau într-o caserolă de sticlă cu capac.

Note și sugestii

Budinca de chia poate fi făcută și fără cacao. Sau, dacă vreți să o dați copiilor, înlocuiți cacaua cu pudră de roșcove (carob). Aceasta din urmă nu are cofeină și conține multe minerale.

Mierea se poate înlocui cu sirop de arțar, sirop de agave, sirop de curmale, stevia, eritritol sau alt îndulcitor. Dacă vreți ceva mai simplu, adăugați o banană sau câteva curmale. Acestea vor îndulci budinca la modul cel mai natural posibil.

Ca și lapte, puteți utiliza lapte de vacă sau un lapte vegetal (cocos, migdale, orez, soia etc.).

Unii pun și alte ingrediente în această budincă, precum unt de arahide, pudră de cacao sau pudre proteice.

Budinca de chia poate fi servită cu fructe proaspete, precum banană, kiwi, cireșe, căpșuni, zmeură, afine, piersici, caise etc. 

Rețete similare

Vă recomand și alte rețete inedite pe bază de semințe de chia:

Turtițe din ovăz și semințe de chia – fără făină sau ulei (pot înlocui pâinea)
Mască de față din semințe de chia – ideală pentru pielea uscată, îmbătrânită, pătată
Budincă de chia și zmeură pentru slăbit – perfectă în diminețile călduroase de vară

Sursă articol: Carine Caludepierre, Keto chocolate chia pudding with almond milk: https://www.sweetashoney.co/ground-chia-seed-pudding-vegan-paleo/#How_To_Make_Keto_Chia_Pudding

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.