Mere, iaurt și ou – cum să faci un desert dietetic și sănătos, fără zahăr, făină sau ulei

Vreți un dulce sănătos și cât se poate de natural? Încercați rețeta de mai jos!

Din 2 ouă, câteva mere și puțin iaurt puteți obține o prăjitură delicioasă și totodată potrivită pentru cura de slăbire.

Desert sanatos

Imagine cu titlu sugestiv: Alpha

Nu conține nici un gram de zahăr sau de făină. Nu trebuie să folosiți nici ulei la prepararea ei. Lista de ingrediente are doar 3 buline.

Acest desert se face cu blenderul în câteva minute. Cel mai mult durează că curățați și să tăiați merele. Restul presupune doar mixarea ingredientelor.

Are un conținut redus de calorii, așa că nu vă rămâne decât să probați rețeta.

Desert fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de mere
  • 60 g de iaurt
  • 2 ouă

Mod de preparare

Curățați merele de coajă, înlăturați cotoarele cu semințe și tăiați-le cubulețe. Acum cântăriți-le să aveți 250 de grame. Puneți-le în vasul blenderului vertical. Adăugați ouăle și iaurtul.

Introduceți blenderul și pasați bine ingredientele până rezultă un piure fin, fără bucăți de măr. Puteți folosi în acest scop și un robot de bucătărie cu lama S.

Turnați compoziția într-o tavă mică, sau în boluri de ceramică termorezistente. Autoarea rețetei a distribuit compoziția în 3 vase Ramekin de 9 cm.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Introduceți tava sau vasele în cuptor și lăsați-le să stea circa 35-40 de minute. Verificați dacă prăjitura este gata cu ajutorul unei scobitori.

După ce s-a răcorit puțin, desertul se scoate din formă. Dacă vreți, îl puteți pudra pe deasupra cu scorțișoară sau puteți pune ciocolată rasă, sos de fructe etc. Se poate servi și cu miere pe deasupra.

Note și sugestii

Acest desert fabulos poate fi preparat și cu alte fructe în loc de mere. Cele mai potrivite sunt perele, bananele și dovleacul.

Dacă vă grăbiți, prăjitura poate fi coaptă în cuptorul cu microunde. Dacă aveți un cuptor de minim 750W, desertul e gata în 2 minute!

Valori nutriționale

Din ingredientele folosite la această rețetă rezultă o prăjitură de 440 de grame. 100 de grame au următoarele valori nutriționale aproximative:

  • 89 de calorii
  • 4,4 g de grăsimi totale
  • 1,8 g grăsimi saturate
  • 125 mg de colesterol
  • 121 g de sodiu
  • 8,57 g de carbohidrați totali
  • 1,36 g de fibre
  • 6,62 g de zahăr
  • 4,32 g de proteine

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete dietetice fără zahăr și fără făină pe care le puteți încerca:

Gogoși la cuptor fără zahăr, gluten sau ulei – slabe în calorii
Prăjitură din ovăz și mere – fără zahăr, făină sau ulei
Prăjitură pentru slăbit, cu 110 calorii (fără zahăr și făină)
Cheesecake cu 120 kcal/porție, din 3 ingrediente (fără zahăr, făină, ulei)

Sursă articol: Petit Fit, Pastelitos de manzana con 3 ingredients: https://petitfitbycris.com/pastelitos-de-manzana-con-3-ingredientes/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.