Chifteluțe din dovlecei, ceapă verde și ou

Nu trebuie să mai așteptăm sezonul dovleceilor pentru a ne bucura de această legumă sănătoasă și potrivită pentru curele de slăbire.

Se găsește pe tot parcursul anului în supermarketuri. Este adevărat că în afara sezonului are un preț mai mare. Însă nu vă trebuie mai mult de 1-2 dovlecei pentru a pregăti o masă sățioasă.

Chifteluțe din dovlecel și ou

Imagine sugestivă: Chifteluțe din dovlecel și ou: Timolina

Dovleceii sunt foarte versatili. Din ei putem prepara tot felul de salate și mâncăruri gătite.

Cele mai multe gospodine preferă să le facă pane sau sub formă de chifteluțe.

Aceste chifteluțe de dovlecei cu ou sunt foarte gustoase și hrănitoare. Dacă aveți 2 dovlecei în frigider și un ou, nu ezitați să încercați rețeta chiar azi. Sunt ideale pentru micul-dejun, prânz sau cină!

Chifteluțe de dovlecei – rețetă

Ingrediente

  • 2 dovlecei (sau zucchini)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de făină, amidon de porumb sau pesmet

Mod de preparare

Curățați dovleceii de coajă și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-i într-un bol și adăuga sarea. Amestecați bine și lăsați-i să stea la înmuiat 10 minute.

Între timp, spălați și tocați mărunt ceapa verde și mărarul. Puneți-le într-un vas separat. Adăugați oul, usturoiul dat prin presă, puțină sare și piper. Amestecați bine ingredientele cu o furculiță.

Stoarceți bine dovlecelul ras pentru a scurge toată zeama din el. Puneți-l peste restul ingredientelor. Adăugați apoi amidonul și omogenizați compoziția. Dacă este prea lichidă, mai adăugați amidon.

Ungeți tigaia cu puțin ulei. Când s-a încins, adăugați chiftelele. Luați câte o lingură din compoziție și dați-i o formă rotundă, de chiftea.

În funcție de cât de mare este tigaia și cât de mari faceți chiftelele, puteți prăji câte 4-5 odată. Puneți capacul și lăsați-le câteva minute pe fiecare parte. Sunt gata când s-au rumenit.

Se scot pe o farfurie tapetată cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.  Se servesc după ce s-au răcit complet. Le puteți consuma cu iaurt, ketchup sau muștar, piureuri, orez sau alte garnituri.

Sau puteți face sandviș-uri ori burgeri din ele.

Note și sugestii

Aceste chiftele pot fi făcute și la cuptor, dacă țineți cură de slăbire și aveți restricție la ulei. O altă sugestie este să renunțați la făină și să folosiți 2 ouă la rețetă și eventual puțină brânză. Compoziția se va lega mai bine și nu va mai fi nevoie de făină sau amidon. Astfel, chifteluțele obținute vor fi mai dietetice și mai sățioase.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei pe care vă invităm să le încercați:

• Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci
Chifteluțe cu dovlecei și ricotta la cuptor
Dovlecei căliți cu mărar, sos de iaurt și usturoi
Supă-cremă de dovlecei, dreasă cu lapte
Tartă cu dovlecei și cașcaval, fără aluat frământat
Pastă de dovlecei cu brânză topită – rețetă nouă

Sursă articol: Zdrowa Kuchnia, Top 1 mic dejun dietetic: https://www.youtube.com/watch?v=eg_PWGpb1UY&ab_channel=zdrowakuchnia

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.