Gem de afine fără zahăr și fără fierbere – 3 ingrediente, 1 minut

Căutați o rețetă de gem fără zahăr? Acesta este cea mai inedită rețetă pe care o veți găsi pe internet!

Uitați de metodele tradiționale de fierbere a fructelor până când le iese tot „sufletul” din ele.

Gem de afine fara zahar si fara fierbere - 3 ingrediente, 1 minut

Imagine cu titlu sugestiv: Gem de afine: Freepik.com

Cum să faci gem fără zahăr

Dacă urmați rețeta de mai jos, nici măcar nu va trebui să folosiți zahăr! Este un gem 100% natural, hrănitor și sănătos.

Singurul tip de procesare care se aplică asupra fructelor este mixarea în blender. Cu siguranță aceasta este de preferat în detrimentul fierberii.

Pe lângă faptul că este rapid și natural, acest gem fără zahăr este și foarte simplu. Se face doar din 3 ingrediente, fără gelatină, agar, amidon, semințe de chia sau alți agenți de îngroșare.

Ingredientul secret, care dă dulceață și totodată leagă gemul sunt curmalele.

Nu este obligatoriu ca fructele să fie neapărat afine. Puteți prepara acest gem fără zahăr din orice alt tip de fructe de pădure sau chiar pentru un amestec. Sunt fructe de pădure congelate la pungă care au un preț destul de bun.

La fel de bine se pretează perele, merele, piersicile, prunele, căpșunile etc.

Gem fără zahăr din afine – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de afine (sau alte fructe de pădure)
  • 7 curmale moi
  • 50-60 ml de apă clocotită

Mod de preparare

Pentru acest fel de gem fără zahăr puteți folosi afine proaspete sau congelate. Autorul rețetei a folosit fructe congelate.

Începeți prin a pune fructele în vasul blenderului. Adăugați curmalele (de la care ați scos sâmburii, dacă au) și apa fierbinte.

Mixați câteva secunde, până când ingredientele se macină complet. Trebuie să obțineți o compoziție fină, fără bucăți de fructe.

Gemul se păstrează într-un borcan de sticlă, în frigider. Neavând conservanți, va trebui să îl consumați cât mai repede, în decurs de câteva zile sau săptămâni.

Sugestii de servire

Acest minunat gem fără zahăr poate fi pus pe unt, în clătite, pe prăjituri sau torturi. Poate fi folosit și ca îndulcitor în fursecuri sau alte dulciuri de casă.

Ajustați cantitatea de apă în funcție de consistența dorită a gemului. Depinde de cât de gros sau subțire vreți să fie și de modul în care îl veți folosi.

Pentru topping-uri, gemul poate să fie mai lichid. Pentru tartine, poate să fie mai gros.

Apa poate fi adăugată treptat la mixare, pentru a avea mai mult control asupra consistenței finale.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de gem/dulceață fără zahăr:

• Cum să faci dulceață din afine cu stevia – recomandată în diabet și curele de slăbire
Cum să faci dulceață fără zahăr și multă fierbere – 2 moduri inedite
Dulceață de gutui fără zahăr – potrivită și pentru diabetici
Gem de pere și ghimbir, fără zahăr – bun și pentru diabetici
Gem de măceșe fără zahăr, bun și pentru diabetici – rețetă și beneficii

Sursă articol: Epic Mint Leaves, 1-Minute sugar-free berry jam – vegan recipes: https://www.youtube.com/watch?v=OrQq2bs0UrE&ab_channel=EpicMintLeaves

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.