Spumă de cafea din 3 ingrediente: apă, zahăr și cafea

Vă place cafeaua? Ce ați zice să o transformați într-un desert delicios?

Rețeta este pe cât de atractivă, pe atât de simplă.

Spuma de cafea fara lactate - doar apa, zahar si cafea

Spuma de cafea fara lactate – doar apa, zahar si cafea: Azerbaijan stockers / Freepik

Spuma de cafea mai este numită „Cafeaua Dalgona” sau „mousse de cafea”. Se prepară în mod tradițional cu frișcă sau lapte.

Autorii de rețete vegane au descoperit o metodă de a face această spumă de cafea fără lactate, doar cu apă.

Pentru versiunea de mai jos aveți nevoie de cantități egale de cafea instant, apă și zahăr. Este cea mai simplă rețetă. Este obligatoriu să folosiți cafea instant.

Spumă de cafea – rețetă

Ingrediente

  • 4 linguri de cafea neagră instant
  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de apă rece
  • 1 lingură de apă fierbinte

Mod de preparare

Puneți pulberea de cafea într-un pahar/vas înalt și îngust. Adăugați apa fierbinte și amestecați puțin să se dizolve cafeaua. Lăsați să se răcorească, apoi adăugați zahărul și apa rece. Amestecați din nou cu lingura pentru omogenizarea ingredientelor.

Introduceți mixerul electric și bateți ingredientele pentru 4-5 minute. Veți vedea cum încet-încet, compoziția se deschide la culoare și devine din ce în ce mai cremoasă.

Nu renunțați, continuați că mixați până obțineți o spumă cremoasă, grosuță, care nu cade de pe lamelele mixerului. Puneți și un praf de sare pentru a potența gustul de cafea.

Spuma de cafea poate fi servită ca atare. Îi puteți adăuga și arome suplimentare, precum esență de vanilie sau rom, pulbere de scorțișoară sau cardamom. Sau o puteți folosi ca topping pentru cafea sau frappe.

Umpleți un pahar pe jumătate cu cuburi de gheață. Turnați lapte sau cafea și adăugați deasupra 2 linguri de spumă de cafea.

Note și sugestii

Dacă folosiți cafea instant Nescafe, aceasta se dizolvă bine și în apă rece. Rețeta trebuie făcută neapărat cu apă rece.

Spuma de cafea poate fi făcută și fără mixer. Bateți viguros amestecul cu telul până devine spumos și cremos. Durează 2-3 minute și este un antrenament excelent pentru mușchi.

Zahărul alb poate fi înlocuit cu zahăr de cocos (pentru mai puține calorii).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu cafea:

Dulceața de cafea – o tratație care înveselește inima (rețetă simplă)
Brioșe cu banane și cafea, fără gluten
Budincă de cafea – în varianta de post
Pasta de miere cu cafea – mai eficientă în tusea post-infecțioasă decât medicamentele

Sursă articol: Happy Noona, How to make Dalgona Coffee / Frothy Coffee: https://www.youtube.com/watch?v=bqqANy2EoKI&ab_channel=TheHappyNoona

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.