Mini-tort din iaurt, ou și măr – fără zahăr, făină sau ulei
Mere, ouă, iaurt – ingrediente obișnuite, pe care mulți dintre noi le avem în casă.
Din ele putem pregăti un desert care este nu doar delicios, ci și sănătos!
Dulcele pe care îl servim de regulă după masă nu trebuie să fie doar o desfătare pentru papilele gustative, ci un preparat cât se poate de hrănitor și sănătos.
În acest fel, este desertul pe care vi-l recomandăm în acest articol. Este vorba despre o prăjiturică pe care o puteți obține în câteva minute din ingredientele menționate mai sus.
Doar mere, ouă și iaurt, nimic altceva. Desertul nu are nici zahăr, nici făină, nici ulei. Dulceața este oferită de mere. Cu cât acestea sunt mai coapte și mai dulci, cu atât mai aromată va fi prăjitura.
Încercați acest desert sănătos, prietenos cu silueta și totodată economic!
Cuprins
Prăjitură din 2 mere, 2 ouă și iaurt – rețetă
Ingrediente
- 2 mere
- 2 ouă
- 100 g de iaurt grecesc natural
Mod de preparare
Începeți prin a curăța merele de coajă. Tăiați-le cubulețe și puneți-le în vasul robotului cu lama S. Dacă merele sunt bio, nu le mai decojiți.
Adăugați peste mere ouăle și iaurtul. Puneți capacul la robot și mixați totul foarte bine. Opriți motorul când ingredientele s-au mărunțit complet și ați obținut o compoziție fină. Poate dura în jur de jumătate de minut.
Luați două boluri mici de ceramică și ungeți-le pe interior cu puțin unt (sau ulei). Distribuiți compoziția în mod egal în cele două vase.
Dacă nu aveți astfel de boluri în casă, coaceți compoziția într-o singură formă/tavă rotundă sau pătrată/dreptunghiulară mică.
Dați vasul/vasele în cuptor la 180 de grade Celsius. Această prăjitură are nevoie de circa 25 de minute să se coacă. Este gata când suprafața s-a uscat și s-a rumenit.
Prăjitura poate fi mâncată caldă sau rece. Este mai aromată după ce stă o zi la frigider. O puteți servi cu lingurița, direct din bol. Dacă vreți să aibă un gust mai dulce, puteți picura puțină miere deasupra.
Fiind bogată în proteine și grăsimi, această prăjitură poate fi consumată la micul-dejun sau în locul altei mesei, inclusiv seara, neavând mulți carbohidrați și zahăr rafinat.
Valori nutriționale
Întreaga prăjitură are circa 380 calorii și 26 de carbohidrați. Depinde însă de cât de mari sunt ouăle și de tipul de iaurt pe care îl folosiți.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri pentru slăbit:
Desert pentru diabetici cu zero carbohidrați – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură pentru slăbit, fără zahăr și făină – banană, ou și cacao (200 calorii)
Prăjitură fără zahăr și făină, din 3 ingrediente (keto, diabet)
Prăjitură pufoasă cu mere și ovăz fără zahăr și făină (keto, diabet)
Note și sugestii
Merele pot fi înlocuite în această rețetă cu banane. Dacă nu aveți iaurt grecesc, folosiți iaurt normal, brânză de vaci (pasată) sau cremă de brânză.
În compoziția prăjiturii se poate adăuga esență de vanilie.
Sursă articol: Une Jeur, Une Recette, Când mărul înlocuiește făina și zahărul: https://www.youtube.com/watch?v=2XuHUs5ODlI&ab_channel=UnjourUnerecette