Desert pentru diabetici cu zero carbohidrați – fără zahăr, făină, ulei
Cel mai greu subiect culinar de abordat pentru un diabetic este desertul.
Inclusiv fructele trebuie selectate și consumate cu restricție, ce să mai spunem de deserturile bogate în carbohidrați, preparate cu făină și zahăr.
Există, din fericire, opțiuni de desert adecvate și pentru cei care au glicemii mari, prediabet sau diabet.
Deserturile din dieta keto sunt cele mai bune. Acestea se fac de regulă din brânzeturi, fructe oleaginoase și îndulcitori naturali.
Nu conțin făină de cereale, nici zahăr rafinat. Sunt bogate în grăsimi și proteine și slabe în carbohidrați. Pot fi consumate și de cei care țin cură de slăbire sau au intoleranță la gluten.
În acest articol vă prezentăm o rețetă de cheesecake pentru diabetici (și nu numai), din doar 4 ingrediente.
Autoarea rețetei susține că este cel mai simplu și cel mai rapid cheesecake postat pe Youtube.
Se prepară la microunde, într-un minut, într-un bol de sticlă termorezistent sau de ceramică. Nu vă rămâne decât să îl încercați și să vedeți!
Cuprins
Cheesecake pentru diabetici – rețetă
Porția este mică, fix cât îi trebuie unui om care vrea să-și satisfacă pofta de dulce. De aceea cantitățile ingredientelor sunt atât de mici.
Ingredientele sunt clasice, le aveți probabil deja în frigider. Este indicat să le scoateți din timp de la rece ca să ajungă la temperatura camerei.
Ingrediente
- 60 g de cremă de brânză
- 1 ou mare
- 2 linguri de îndulcitor pudră (stevia, eritritol, aluloză)
- ¼ linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
În cazul în care crema de brânză este solidă, o puteți da la microunde pentru câteva secunde, pentru a deveni cremoasă și ușor de amestecat.
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele, direct în bol: crema de brânză, oul, îndulcitorul și esența de vanilie.
Folosiți un tel pentru a omogeniza bine ingredientele. Pentru un cheesecake cât mai fin, fără bucăți mari de brânză, puteți utiliza un blender vertical.
Dați bolul în cuptorul cu microunde pentru 90 de secunde. Lăsați prăjitura să se răcească de tot, apoi dați-o în frigider pentru minim o oră.
După ce se răcește cheesecake-ul devine mai ferm și dens. Este mai gustos a doua zi. Se consumă cu lingurița, ca atare, sau cu un decor din frișcă, fructe de pădure, ciocolată rasă.
În cazul în care vreți să serviți unor invitați acest tip de desert, răsturnați cheesecake-ul pe o farfurie și decorați-l după gust.
Măriți cantitatea ingredientelor dacă vreți un cheesecake mai mare.
Informații nutriționale
Întregul cheesecake poate fi considerat o porție, care are
- 255 de calorii
- 22,8 g de grăsimi
- 10,3 g de proteine
- 0,5 g de carbohidrați totali
- 0,5 g de carbohidrați neți
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake pentru diabet:
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)
Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai
Cheesecake keto fără coacere, fără zahăr și făină (3 g de carbohidrați)
Sursă articol: Low Carb Love, Low carb no bake cheesecake in seconds: https://www.youtube.com/watch?v=Gt1uMcl0mAQ&ab_channel=LowCarbLove / https://www.lowcarblove.com/blog/90-sec-microwavable-cheesecake