Dulceața de cafea – o tratație care înveselește inima (rețetă simplă)

Ați auzit vreodată de dulceață de cafea? Italienii au rețeta și spun că este cea mai bună dulceață din lume.

O numesc marmeladă de cafea. Se face doar din 3 sau ingrediente. Vă prezentăm două rețete din care puteți alege. Dacă vă place cafeaua, cu siguranță veți aprecia foarte mult această dulceață.

Dulceata de cafea - o tratatie care inveseleste inima

Imagine cu titlu sugestiv: Freepik.com

Dulceața de cafea este delicată și delicioasă, sublimă, încântătoare.

Dacă ai musafiri sau treci printr-o mică supărare, această dulceață de cafea poate înveseli inima!

Dulceață de cafea – rețeta 1

Ingrediente

  • 500 ml de lapte
  • 240 ml de cafea espresso
  • 500 ml de smântână (fără zahăr)
  • 200 g de zahăr

Mod de preparare

Puneți laptele, smântâna cafeaua și zahărul într-o cratiță, pe aragaz. Aduceți la punctul de fierbere. Când începe să clocotească, reduceți temperatura și fierbeți amestecul circa o oră. Amestecați ocazional cu lingura de lemn.

Între timp, sterilizați borcanele în care veți pune dulceața de cafea. Puteți folosi două borcane mai mici. Puneți borcanele și capacele într-o cratiță cu apă clocotită și lăsați-le câteva minute. Sau puteți pune puțină apă în borcane și să le dați în cuptorul cu microunde pentru 5 minute.

Scoateți-le din cuptor sau din apă și ștergeți-le cu un prosop curat.

Dulceața de cafea este gata când a căpătat o textură cremoasă și o culoare maronie. Arată precum caramelul.

Turnați dulceața în borcanele sterilizate și uscate bine. După ce se răcește, dulceața de cafea se dă la frigider. Se va îngroșa mai mult și va deveni ca o cremă.

Dulceață de cafea – rețeta 2

Ingrediente

  • 1 litru de smântână lichidă pentru frișcă (fără zahăr)
  • 250 g de zahăr
  • 240 ml de cafea espresso

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-o cratiță și amestecați bine cu un tel. Pe măsură ce compoziția se îngroașă, amestecați cu o paletă. Autoarea acestei rețete a fiert dulceața 30 de minute.

Dulceața de cafea se verifică ușor, cu apă rece. Puneți apă rece într-un bol. Turnați câteva picături de dulceață în apă. Dacă se desface, dulceața mai trebuie fiartă. Dacă se soldifică, este gata.

Sugestii de servire

Dulceața de cafea se poate unge pe pâine prăjită, biscuiți, clătite, vafe, fursecuri. Se servește cu ceai sau lapte. Sau cu o ceașcă extra de cafea!

Este cremoasă, pufoasă, aerată. Are proteine și grăsimi. Dacă vă place să serviți un mic-dejun dulce, aceasta este alegerea ideală!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu cafea:

Pune 1 linguriță de cafea în șampon și vei vedea rezultatele!
Brioșe cu banane și cafea, fără gluten
Crema cu cafea face minuni împotriva cearcănelor, pungilor sub ochi și ridurilor
Pasta de miere cu cafea – mai eficientă în tusea post-infecțioasă decât medicamentele
Cafeaua cu ou – rețetă vietnameză

Sursă articol: Il Rifugio Perfetto, Faceți o dulceață de cafea: https://www.youtube.com/watch?v=9GYfnVqTn_k&ab_channel=IlRifugioPerfetto

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.