Pască fără aluat cu ricotta și lămâie – fără zahăr și făină (bună și în diabet)

Această pască fără aluat cu ricotta este inspirată din bucătăria italiană. Este un desert ușor, fără zahăr și fără făină.

Pasca are o textură aerată, cu o aromă delicată de vanilie și lămâie. Poate fi consumată și de diabetici sau cei care au intoleranță la gluten. 

Pasca fara aluat cu ricotta si lamaie - fara zahar si faina (buna si in diabet)

Imagine sugestiva: Pasca fara aluat cu ricotta si lamaie – fara zahar si faina

Diabetii și cei care țin dieta keto pot înlocui amidonul cu făină de cocos.

Pască cu ricotta fără zahăr și făină – rețetă

Nr. de porții: 8 felii
Durată totală de preparare: 1 oră

Ingrediente

  • 850 g de ricotta
  • 4 ouă mari
  • 2 linguri de amidon de porumb (sau făină de cocos)
  • 1 linguriță de îndulcitori lichid din stevia (sau 150 g de stevia granulată sau eritritol)
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 lingură de coajă rasă de lămâie sau portocală
  • 1 lingură de unt moale

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Scoateți untul, ouăle și brânza ricotta din frigider cu minim 2 ore înainte de pregătirea rețetei.

Preîncălziți cuptorul la 176 de grade Celsius. Ungeți o formă rotundă cu pereți deteșabili (inel culinar) cu untul moale. Ungeți pereții bine, până sus. Puneți hârtie de copt pe fund și ungeți-o din nou cu unt.

Puneți ricotta într-un bol încăpător. Autoarea a folosit ricotta cu un procent mare de grăsime, nu degresată.

Adăugați îndulcitorul, esența de vanilie, amidonul sau făina de cocos și coaja rasă de citrice. Amestecați bine, apoi incorporați ouăle. Amestecați cu telul până rezultă o compoziție omogenă. Nu exagerați cu mixarea.

Turnați aluatul în tavă și dați-o în cuptor pentru 45 de minute.

Pasca este gata când marginile sunt maronii și centrul tremură puțin dedesubt (dar este ferm la suprafață).

Lăsați pasca în tavă să se răcorească timp de 2 ore. Desfaceți apoi marginile tăvii și scoateți pasca. Puneți-o pe un platou și dați-l la frigider. Trebuie să stea minim 2 ore la rece înainte de a o tăia și servi.

De preferat este să o lăsați o noapte întreagă la frigider. Va avea un gust mult mai bogat și o textură mai cremoasă după 1-2 zile de stat la rece. Este indicat să puneți șervețele sub ea pentru a absorbi umezeala.

Pasca rămasă după tăiere se ține la frigider într-o caserolă cu capac, în care ați pus șervețele. Acestea se înlocuiesc o dată pe zi deoarece se vor uda foarte tare.

Note și sugestii

Nu excludeți coaja rasă de lămâie. Aceasta îi dă aroma definitorie.

Rețeta și ordinea adăugării ingredientelor trebuie respectate întocmai. Nu supra-mixați compoziția pentru a nu adăuga prea mult aer.

Evitați ricotta degresată pentru această rețetă.

Informațiile nutriționale sunt pentru o pască făcută cu îndulcitor de sevia și amidon de porumb.

Informații nutriționale

O felie din această pască fără aluat cu ricotta are:

  • 261 de kilocalorii
  • 6 g de carbohidrați
  • 17 g de proteine
  • 18 g de grăsimi
  • 11 g de grăsimi saturate
  • 139 mg de sodiu

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pască pe care le puteți încerca:

Rețetă de pască din „3 linguri” – fragedă și suculentă, fără aluat
Pască cu smântână, fără aluat
Pască ușoară, cu cremă de brânză și iaurt
Pască keto fără aluat, bună pentru diabetici – rețeta unui expert în nutriție
Cum să faci pască din brânză și smântână fără aluat

Sursă articol: Vered Deleeuw, Crustlees Ricotta Cheesecake, Healthy Recipes Blogs: https://healthyrecipesblogs.com/ricotta-cake/#recipe

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.