Grisine din semințe de in – fără făină, fără ulei
Vă plac sticks-urile? Din păcate, cele din comerț sunt realmente adictive și cu greu te poți opri doar la un pachet.
Dacă vreți să transformi aceste ronțăieli într-o gustare sănătoasă și hrănitoare, încearcă rețeta de mai jos.
Grisinile pe care vi le propunem se fac din semințe de in. Vă vine să credeți sau nu, acesta este ingredientul principal. Mai aveți nevoie de apă și puțină sare.
Grisinile făcute după această rețetă sunt subțiri, crocante, delicioase. Nu conțin gluten, făină, nici ulei. Sunt o sursă excelentă de fibre, Omega-3 și proteine vegetale.
Le puteți include în regimul vostru alimentar dacă postiți sau sunteți vegetarieni. Le recomandăm de asemenea diabeticilor și celor care țin cură de slăbire.
Cuprins
Grisine din semințe de in – rețetă
Ingrediente
- 135 g de semințe de in măcinate
- 125 ml de apă
- ½ linguriță de sare
- ¼ linguriță de pudră de ceapă
- ¼ linguriță de pudră de usturoi
- ¼ linguriță de cimbru sau oregano uscat
Mod de preparare
Începeți prin a măcina semințele de in. Puteți folosi în acest scop râșnița electrică de cafea. Măcinați-le până se transformă într-o pulbere fină, ca o făină.
Cântăriți 135 de grame de făină de in și puneți-o într-un bol. Adăugați sarea, condimentele și omogenizați. Turnați apoi apa și amestecați bine cu o lingură. Când începe să se îngroașe, amestecați pasta cu mâna.
Veți obține un aluat gros și lipicios. Lăsați-l la odihnit jumătate de oră, apoi este gata de modelare.
Așezați-l pe o hârtie de copt. Întindeți-l puțin cu degetele, apoi așezați deasupra lui o altă hârtie de copt. Treceți cu sucitorul peste el pentru a-l întinde într-o foaie dreptughiulară, subțire.
Tăiați foaia în fâșii, cu un tăietor de sărățele (care are lama ondulată), sau cu un cuți simplu. Fâșiile de aluat trebuie să arate ca niște sărățele.
Presărați deasupra lor semințe diverse dacă vreți (mac, susan alb sau negru, chimen etc.), sau sare. Presați-le puțin cu dgetele ca să intre în aluat.
Depărtați-le puțin una de alta și așezați foaia de copt în tava cuptorului.
Coaceți grisinile la 160 de grade Celsius. În circa 5-10 minute sunt gata. Trebuie să fie puțin rumene și complet uscate. După răcire devin și mai crocante.
Le puteți ronțăi ca atare, sau le puteți servi cu diverse sosuri, sau pateuri sau paste tartinabile (dulci ori sărate).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:
Grisine de casă (sticksuri), din făină integrală și ulei de măsline
Crackers cu semințe (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine
Chispuri sărate și dulci din semințe de in – simplu, natural și sănătos
Sticksuri de legume crude – gustări sănătoase pentru cura de slăbire
Sursă articol: Heartily Vegan, Flaxseed breadstick recipe: the healthiest and easiest way to make breadsticks! https://www.youtube.com/watch?v=X_kk3bLCenk&ab_channel=HeartilyVegan