Tiramisu vegan fără zahăr sau gluten (bun și pentru diabetici)

Acest Tiramisu vegan nu conține zahăr adăugat. Nu are lactate sau brânzeturi. Se face din ingrediente vegetale.

Chiar dacă este de post, conține proteine, grăsimi și fibre. Este un preparat hrănitor, sățios, echilibrat din punct de vedere nutrițional și delicios pe deasupra. Nu îl tratați doar ca pe un desert.

Tiramisu vegan - reteta fara zahar sau gluten

Imagine cu titlu sugestiv: Tiramisu vegan – reteta fara zahar sau gluten: Geoff Peters

Acest fel de Tiramisu poate fi consumat chiar și de diabetici. Este o alegere ideală pentru curele de slăbire și pentru perioadele de post când avem nevoie de un preparat dulce și sănătos.

Tiramisu vegan – rețetă

Rețeta de mai jos este inspirată din rețeta de Tiramisu realizată de „Healthy Ella”, fiind adaptată regimului vegan.

Ingrediente

  • 4 felii de pâine crocantă
  • 100 ml de cafea
  • ¼ linguriță de scorțișoară
  • 150 g de iaurt de cocos
  • 20 g de făină de migdale
  • 2-3 linguri de pudră de cacao sau roșcove

Mod de preparare

Preparați cafeaua și turnați-o într-un bol larg. Adăugați puțină scorțișoară dacă vreți să îi dați o aromă mai dulce și eventual puțin îndulcitor (stevia, eritritol, green sugar, miere). Lăsați-o la răcit.

Pregătiți acum crema pe care o veți folosi pe post de umplutură. Amestecați iaurtul de cocos cu făina de migdale. Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, puteți adăuga în plus 1 linguriță de stevia, eritritol, green sugar sau alt îndulcitor fără calorii.

Cufundați o felie de pâine crocantă în bolul cu cafea și așezați-o pe o farfurie plată. Întindeți peste ea câteva lingurițe de cremă. Presărați deasupra pudră de cacao/carob dată prin sită.

Așezați deasupra o nouă felie de pâine înmuiată în cafea. Ungeți-o cu cremă și continuați procedura alternând cele două straturi până terminați feliile de pâine.

Decorați prăjitura Tiramisu la final cu pudră de cacao și eventual cu fructe uscate, precum nuci, migdale, fistic, alune zdrobite, stafide, merișoare etc. Sau puteți presăra ciocolată rasă.

Introduceți Tiramisu vegan în frigider. Trebuie să stea minim 2 ore la rece pentru înmuierea feliilor de pâine și îmbinarea aromelor.

Note și sugestii

Feliile de pâine crocante din cereale se găsesc în magazine precum Lidl. Acestea pot fi înlocuite cu crackers sau biscuiți uscați făcuți în casă (fără sare).

Dacă doriți un tort mai mare de Tiramisu vegan, alăturați mai multe felii de pâine crocantă.

În cazul în care nu aveți voie de cofeină, puteți folosi cafea decofeinizată sau cafea de cereale (cicoare, orz etc.).

Iaurtul vegan se găsește la Lidl. Cel de cocos este foarte gustos și conține grăsimi bune. Puteți folosi iaurt de cocos simplu, iaurt de cocos cu diferite arome (mango, ananas, afine) sau iaurt de soia. Există și varianta neîndulcită.

Iaurtul poate fi combinat cu caju dacă nu aveți făină de migdale. Sau puteți înlocui iaurtul de cocos cu cremă de cocos sau partea solidă de pe cutia cu lapte de cocos integral de la Lidl.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de Tiramisu de post:

Tiramisu din ovăz – dietetic și vegan (fără zahăr)
„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post
Tiramisu raw-vegan – fără pișcoturi, zahăr și ouă
Tiramisu de post, bogat în fier – desert sănătos din cartea doctorului Pavel Chirilă „Nu Hrăni Cancerul!”

Sursă articol: Healthy Ella, „Tiramisu” gata în 5 minute: https://www.instagram.com/p/Cp1_10Roq4E/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.