Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente
Aceste fursecuri de post din 3 ingrediente sunt o gustare excelentă pentru copii și adulți deopotrivă.
Rețeta este ingenioasă. Pentru a o pregăti, aveți nevoie doar de fructe, semințe de chia și miere.
Fursecurile sunt dulci, aromate și pline de nutrienți. Sunt un desert hrănitor și sănătos, făcut la rece. Fără făină, ulei, zahăr și alte ingrediente tradiționale.
Le recomandăm celor care țin cură de slăbire, celor care au renunțat la zahăr, precum și celor care au intoleranță la gluten sau lactoză sau urmează un regim vegetarian.
Diabeticii pot consuma aceste fursecuri dacă utilizează un îndulcitor lichid care nu crește glicemia. În cazul lor, cele mai bune fructe sunt zmeura, căpșunile și afinele.
Cuprins
Fursecuri de post din 3 ingrediente – rețetă
Ingrediente
• 120-150 g de fructe de pădure sau dulceață de fructe de pădure (v-o recomand pe aceasta, fără zahăr)
• 1 lingură de semințe de chia (vi le recomand pe acestea, la ofertă)
• 1 lingură de miere sau sirop de arțar/sau sirop de agave
Mod de preparare
Autoarea rețetei a folosit zmeură proaspătă. Însă voi puteți folosi și căpșuni, afine sau chiar un mix de fructe de pădure.
Acestea pot fi proaspete sau decongelate și scurse de excesul de zeamă. La fel de bună este dulceața de fructe de pădure (fără zahăr).
Zdrobiți fructele într-un bol cu furculița până se transformă într-un piure. Adăugați mierea și semințele de chia. Amestecați bine, pentru a obține o compoziție omogenă.
Așterneți o tavă cu hârtie de copt. Luați câte o linguriță din compoziție și puneți-o pe hârtie. Formați mici movile, așezându-le la distanță unele de altele.
Introduceți tava în congelator și lăsați fursecurile să stea o oră. În acest interval se vor întări. Semințele de chia vor absorbi lichidul lăsat de fructe și vor lega compoziția.
Opțional, puteți da la final fursecurile prin ciocolată. Topiți câteva pătrățele de ciocolată neagră pe bain-marie.
Scufundați fursecurile pe rând în ciocolata topită și îmbrăcați-le bine cu ciocolată. Scoateți-le cu o furculiță. Așezați-le din nou în tavă pe hârtia de copt.
După 10-20 de minute de stat la congelator, glazura de ciocolată se va întări și fursecurile vor fi gata de servit.
Este indicat să le păstrați la congelator.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post fără zahăr și făină pe care le puteți încerca:
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Fursecuri de post, cu cireșe, fără zahăr și făină
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri rapide din banane și fulgi de ovăz – fără zahăr, făină sau ulei
Fursecuri de post, din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Sursă articol: Vegan Democracy: https://www.instagram.com/p/CoAN00DqJQ9/