Cheesecake cu cremă de brânză și iaurt (fără zahăr și făină)
Căutați un desert simplu, rapid și sănătos? Acest cheesecake fără zahăr și făină poate fi exact ceea ce vă doriți în acest moment.
Se face din cremă de brânză, iaurt și ouă. Pentru aromă, culoare și textură se pot folosi anumite fructe.
Nu conține făină. Nu trebuie să faceți blat. Rețeta este super-simplă. Poate fi considerat un desert dietetic, potrivit și pentru diabetici.
Cuprins
Cheesecake cu cremă de brânză și iaurt – rețetă
Ingrediente
• 550 g de cremă de brânză
• 400 g de iaurt grecesc
• 2 ouă
• 125 g de afine
• 100 g de stevia (sau alt îndulcitor)
• esență de vanilie
Ingrediente pentru topping
• 125 g de afine
• 2 linguri de îndulcitor
• 1 linguriță de amidon
Mod de preparare
Spre deosebire de torturile sofisticate cu cremă, acesta cheesecake se prepară mult mai ușor. Nu trebuie să bateți ouăle spumă sau să faceți frișcă. Trebuie doar să amestecați ingredientele și să le turnați în tavă.
Așadar, deșertați crema de brânză și iaurtul într-un bol. Spargeți ouăle. Puneți îndulcitorul și vanilia. Amestecați totul cu mixerul pentru omogenizarea ingredientelor. Veți obține o compoziție fină. Adăugați afinele și amestecați ușor, cu lingura.
Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt, inclusiv pereții interiori. Autoarea a folosit un inel culinar de 20 cm. Dacă forma voastră este mai mare (26-28 cm), dublați cantitățile ingredientelor.
Turnați compoziția în tavă și bateți de masă de câteva ori, pentru a elimina golurile a er. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Acum trebuie doar să aveți răbdare să se coacă. Durează circa o oră. Trebuie să se rumenească puțin deasupra și pe margini. Faceți proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este făcut în centru.
Lăsați tortul să se răcească de tot înainte de a turna sosul de afine peste el. Acesta se prepară foarte simplu. se pun afinele într-o crăticioară. Se adaugă puțină apă și amidonul desfăcut cu apă.
Se lasă pe foc până se îngroașă puțin. Trebuie să arate ca un sos.
Scoateți tortul din formă și puneți-l pe un platou. Puneți deasupra sosul cu o lingură. Distribuiți-l și pe margini.
Introduceți tortul în frigider și lăsați-l să stea peste noapte, sau minim 5 ore. Va căpăta un aspect mai solid și un gust mai bun.
Aceste cheesecake are o textură foarte cremoasă. Este potrivit de dulce.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake fără zahăr, bune de încercat:
Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)
Note și sugestii
Puteți schimba gustul tortului dacă vreți până lămâie în compoziție în loc de vanilie. Sau și lămâie.
Afinele pot fi înlocuite cu alte fructe, precum căpșuni, zmeură, ananas, mango, piersici etc. Sau puteți folosi un amestec de fructe de pădure.
Sursă articol: Cristina.Andrei, Cheesecake cu afine: https://www.instagram.com/p/CnO4NDmAfVy/