Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai

Acest cheesecake urmează rețeta clasică, doar că nu conține toate ingredientele tradiționale, precum făină și zahăr.

Din acest motiv este o versiune adecvată pentru diabetici, pentru cei cu intoleranță la gluten, dar și pentru cei care țin cură de slăbire sau urmează dieta keto.

Cheesecake keto - pentru diabetici si nu numai

Inagine cu titlu sugestiv: Cheesecake keto – pentru diabetici si nu numai

Tot mai multe persoane încearcă o dietă eliminatorie pentru atenuarea unei boli inflamatoare sau autoimune. Excluderea zahărului și a carbohidraților rafinați (făinoasele) poate aduce îmbunătățiri notabile la acești pacienți.

Chiar dacă îndulcitorii precum stevia sau eritritol nu cresc glicemia și nu îngrașă, trebuie să țineți cont de faptul că sunt totuși ingrediente sintetice. Nu se știe încă ce modificări produc în organism și ce efecte au pe termen lung.

Sfatul nostru este să îi folosiți rar, nu zilnic. La fel și deserturile, care ar trebui servite doar la ocazii speciale.

Cheesecake fără zahăr și făină – rețetă

Este important să aveți toate ingredientele la temperatura camerei când vă apucați de rețetă.

Ingrediente pentru blat:

• 3 linguri de unt
• 48 g de făină de migdale
• 2 linguri de făină de cocos
• 2 linguri de îndulcitor (stevia/eritritol)
• ½ linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

• 340 g de cremă de brânză
• 3 linguri de smântână
• 2 ouă mari
• 100 g de îndulcitor
• 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Tapetați o tavă/formă rotundă cu hârtie de copt, atât pe fund, cât și pe pereți. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar cu diametrul de 16,4 cm. Dacă forma voastră este mai mare, de 20 sau 23 cm, dublați cantitățile ingredientelor.

Pregătiți mai întâi blatul, adică baza tortului. Puneți făina de migdale, făina de cocos, praful de copt și îndulcitorul. Amestecați bine cu un tel. Puneți untul și amestecați cu mâinile. În cazul în care compoziția finală nu arată ca un aluat, mai puneți unt.

Transferați pasta obținută în tavă. Presați-o cu o lingură într-un strat uniform. Pentru a nivela suprafața puteți folosi dosul unui pahar.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 10-15 minute. Blatul este gata când marginile au devenit aurii.

Pregătiți acum umplutura. Puneți crema de brânză, îndulcitorul și vanilia. Amestecați totul cu un mixer electric. Trebuie să obțineți o cremă fină. Incorporați apoi smântâna.

Puneți pe rând ouăle. După ce adăugați fiecare ou trebuie să mixați până se incorporează complet. Nu bateți prea mult, pentru a nu strica textura aerată.

Scoateți tava cu blatul din cuptor. Lăsați-l să se răcească complet.

Întindeți pe masa de lucru două foi de staniol puse una peste alta. Așezați tava pe ele și înfășurași staniolul în jurul pereților exterior. Acest pas este important deoarece veți coace cheesecake-ul într-o tavă cu apă.

Turnați crema peste blat. Așezați tava cu cheesecake într-o tavă mai mare în care ați turnați apă clocotită, cât să cuprindă un sfert din tava cu cheesecake.

Dați tava la cuptor la 160 de grade Celsius pentru o oră. Tortul este gata când marginile s-au făcut iar centrul a rămas puțin moale.

Stingeți focul, deschideți puțin ușa cuptorului și lăsați prăjitura să se răcorească acolo. După ce s-a răcit complet, se pune în frigider și se lasă minim 4 ore, sau peste noapte. Trebuie să se răcească complet.

Desfaceți inelul și desprindeți hârtia. Puneți-l pe o farfurie întinsă. Se taie ca pe tort.

Este foarte cremos și bogat. Are un gust deosebit de bun. Se poate servi simplu sau cu fructe proaspete pe lângă.

Note și sugestii

Blatul acestui cheesecake poate fi făcut doar dintr-un singur tip de făină, adică doar făină de migdale sau doar făină de cocos. Depinde ce aveți în casă.

Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt grecesc de minim 10% grăsime.

Este important să folosiți metoda de coacere cu apă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake keto sau cheesecake pentru diabetici:

Desert pentru slăbit cu brânză de vaci (fără zahăr, făină sau ulei)
Prăjituri pentru diabetici: cheesecake de ciocolată fără coacere
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten
Cheesecake cu dovleac fără zahăr – bun și pentru diabetici

Informații nutriționale

Dacă folosiți cantitățile indicate în rețeta de mai sus veți obține un cheesecake de 8 porții. O porție are orientativ:

• 264,5 calorii
• 3,7 g de carbohidrați neți
• 6,2 g de proteine
• 25,1 g de grăsimi

Sursă articol: Hunjan Vaidya, How to make the best low carb cheesecake keto: https://www.youtube.com/watch?v=E6MuY6T1SFA&ab_channel=GunjanVaidya

1 comentariu

  1. […] Pizza fără făină (keto, diabet) Frittata cu spanac – rețetă pentru diabetici și nu numai Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru […]

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.