Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină

Nu este deloc greu să mănânci sănătos. În realitate, o dietă sănătoasă este bazată exclusiv pe alimente naturale.

E foarte ușor să le procuri și să le consumi. Nici nu trebuie să le gătești într-un anumit fel.

Briose de ciocolata fara zahar si faina

Imagine sugestiva: Briose de ciocolata fara zahar si faina

Cu cât reușești să le consumi în starea lor naturală, neprocesată, cu cât mai simplu și benefic va fi pentru tine și sănătatea ta acest lucru.

La capitolul deserturi avem întotdeauna la dispoziție fructele. Fie că sunt proaspete, congelate sau uscate.

Unele din ele sunt atât de dulci încât pot fi folosite în deserturi ca înlocuitor al zahărului.

Un astfel de fruct este curmala. Vă prezentăm un mod simplu de a include curmalele într-o rețetă simplă de brioșe.

Brioșe sănătoase, hrănitoare, fără repercusiuni asupra siluetei sau sănătății. Nu conțin zahăr, nici măcar făină. De aceea le pot consuma chiar și diabeticii.

Brioșe fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 3 ouă
• 40 g de pudră de cacao
• 260 g de curmale fără sâmburi
• 1 pliculeț de de praf de copt

Mod de preparare

Puneți curmalele într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați-le la hidratat 20 de minute. În acest timp se vor înmuia, iar blenderul le va putea pasa mai bine și complet.

Scurgeți curmalele de apă și puneți-le într-un mini-robot cu lama S. Mixați câteva minute, până se transformă într-o pastă.

Adăugați peste ele (direct în robot) ouăle. Puneți tot acum pudra de cacao și praful de copt. Mixați din nou, până la omogenizare. Veți obține o compoziție cremoasă.

Distribuiți-o în forme de brioșe. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.

Brioșele sunt gata când s-au uscat și au devenit ușor rumene deasupra. Faceți testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că nu au rămas moi înăuntru. După ce s-au răcit le puteți scoate din formă.

În mod surprinzător pentru niște brioșe care nu au făină, cresc și sunt pufoase în interior.

Arată ca niște brioșe tradiționale. Se crapă deasupra, dar nu ar trebui să conteze aspectul estetic.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr:

Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină
Brioșe fără gluten și fără zahăr – doar 3 ingrediente

Sursă articol: Gătit Acasă, Brioșe de ciocolată fără făină, unt și zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=LY75pcwL5S4&t=4s&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.