Fursecuri keto sub 1 g de carbohidrați neți

Cu cât mai puțini carbohidrați au gustările sau deserturile pe care le mâncăm, cu atât mai bine pentru sănătatea noastră.

Indiferent dacă suntem diabetici sau nu. Un procent foarte mare din populația lumii suferă sindrom metabolic și au probleme din cauza rezistenței la insulină.

Fursecuri keto sub 1 g de carbohidrati neti

Imagine sugestiva: Fursecuri keto sub 1 g de carbohidrati neti: Brian Turner

Dieta ketogenică te ajută să reduci drastic aportul de carbohidrați, să slăbești și să remediezi multe probleme de sănătate din cauza nivelurilor crescute de insulină.

Fursecurile pe care vi le prezentăm mai jos au sub 1 gram de carbohidrați neți. Nu conțin zahăr.

Le puteți pregăti oricând, fie pentru o ocazie specială, fie pentru sărbători, fie pentru o simplă tratație dulce în familie.

Inclusiv copii pot fi deprinși cu astfel de dulciuri sănătoase.

Fursecuri keto – rețetă

Nr. de porții: 7 fursecuri

Ingrediente

• 3 linguri de unt
• 1 gălbenuș
• 3 linguri de făină de cocos
• 3 linguri de îndulcitor pudră
• 42 g de fibre de ovăz
• 1 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Puneți untul într-un bol. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei.

Adăugați îndulcitorul dat prin râșnița electrică de cafea pentru a-l transforma în pudră. Autoarea rețetei a folosit un amestec de stevia și eritritol.

Adăugați apoi gălbenușul și extractul de vanilie. Amestecați bine cu un tel mic.

Incorporați apoi fibrele de ovăz. Veți obține un aluat lipicios. Fibrele de ovăz nu sunt același lucru cu fulgii de ovăz sau făina de ovăz. Acestea se găsesc în magazinele naturiste sau pe internet și au 0 carbohidrați.

Puneți aluatul într-o folie de plastic și strângeți-l într-o bilă. Modelați-l puțin cu palmele, apoi dați-l la frigider pentru 10-15 minute.

Modelați-l din nou cu tot cu folie cu palmele.

Desfaceți folia alimentară și puneți aluatul pe masa de lucru. Adăugați făina de cocos și omogenizați. Va rezulta un aluat moale și fin.

Rupeți bucățele din el și modelați-le sub forma unor bile. Aplatizați-le pentru a le da o formă de fursesc. Așezați-le pe tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15 minute. Sunt gata când au devenit ușor rumene pe margini și dedesubt.

Nu le manevrați imediat după ce le-ați scos din cuptor deoarece sunt foarte moi.

Lăsați-le să se răcească și veți vedea că se vor întări. Le puteți lăsa așa, sau le puteți decora cu ciocolată neagră (fără zahăr) topită.

Puteți înmuiați fursecurile pe jumătate în ciocolată sau complet. Sau pe puteți glazura cu lingurița într-un anumit model. Pe partea glazurată cu ciocolată puteți presăra nuci, migdale sau fistic mărunțit. Lăsați-le să se răcească de tot.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri keto:

Sărățele keto, cu cașcaval (fără făină)
Biscuiți crocanți cu ciocolată și nucă, fără zahăr și făină (keto)
Fursecuri keto fără zahăr și făină – doar 3 ingrediente!

Sursă articol: Gunjan Vaidya, The best low carb under 1 net carb cookie recipe: https://www.youtube.com/watch?v=mh2Fsp8zdMo&ab_channel=GunjanVaidya

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.