Desert pentru diabetici, fără zahăr și făină – gata într-un minut!

Acesta este unul din cele mai simple deserturi pe care le puteți pregăti în casă.

A fost creat special pentru persoanele care au diabet, deoarece nu conține zahăr, nici făină.

Desert pentru diabetici fara zahar si faina - gata intr-un minut

Imagine sugestiva: Desert pentru diabetici fara zahar si faina – gata intr-un minut: Frédérique Voisin-Demery

Este potrivit și pentru cei care țin cură de slăbire sau au intoleranță la gluten.

Simplu, rapid, hrănitor și sănătos – acest desert va deveni cu siguranță unul din preferatele tale.

Se face practic din 2 ingrediente principale. Celelalte două au rol de îndulcitor și aromatizant.

Dacă vă uitați pe profilul nutrițional al acestei prăjituri, veți vedea că se încadrează la dieta ketogenică. Are puțini carbohidrați, multe grăsimi și o doză moderată de proteine.

  Cumpara cartea  

100 de retete pentru diabet

100 de retete pentru diabet

Desert pentru diabetici – rețetă

Ingrediente

• 140 g de cremă de brânză (gen Philadelphia)
• 1 ou mare
• 2 linguri de îndulcitor pudră: stevia, eritritol, green sugar
• ½ linguriță de extract de vanilie (vi-l recomand pe acesta natural)

Mod de preparare

Puneți crema de brânză într-un bol și cântăriți-o. Adăugați oul și pasați bine cu blenderul manual pentru a obține o pastă fină.

Incorporați extractul de vanilie și îndulcitorul. Acesta din urmă trebuie măcinat prin râșnița electrică de cafea pentru a-l transforma în pudră. Pregătiți forma sau formele pentru a coace acest desert.

 Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr: 

Dulciuri fara zahar

Autoarea rețetei a folosit două boluri mici de ceramică, pe care le-a uns cu o pensulă înmuiată în ulei de măsline.

Transferați compoziția în forme, în cantități egale. Formele trebuie umplute pe un sfert. Nivelați și bateți formele de masă pentru a elibera golurile de aer.

Puneți pe rând bolurile în cuptorul cu microunde.

Încălziți mai întâi la 30 de secunde. Scoateți bolul și verificați. Dacă desertul nu este făcut, mai puneți-l încă 15 de secunde.

Este gata când marginile s-au desprins ușor de pe pereții bolului iar mijlocul este încă gelatinos.

Introduceți bolurile în frigider. Trebuie să stea la rece cel puțin o oră.

Desertul se va închega și va deveni mai solid. Arată ca un cheesecake. Are o textură cremoasă și densă.

Este potrivit de dulce. Îl puteți servi pe deasupra sau alături cu fructe de pădure proaspete sau decongelate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de cheesecake pentru diabetici:

Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)
Cheesecake keto fără zahăr – doar 3 ingrediente!
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Cheesecake cu dovleac fără zahăr – bun și pentru diabetici

Informații nutriționale

O porție (un bol) conține:

• 237 calorii
• 2,2 g de carbohidrați
• 6,1 g de proteine
• 21,1 g de grăsmi

Sursă articol: Gunjan Vaidya, 1 minute microwave cheesecake recipe: https://www.youtube.com/watch?v=ZP2plPtuydk&ab_channel=GunjanVaidya

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.