Prăjitură de ciocolată fără coacere (fără zahăr și făină)

De regulă, prăjiturile de genul acesta – fără coacere, sunt făcute din curmale. Pentru unii, gustul lor este prea dulce, prea concentrat și prea puternic.

Dacă preferați o prăjitură mai ușoară și delicată ca gust, încercați rețeta de mai jos.

Prajitura de ciocolata fara coacere (fara zahar si faina)

Prajitura de ciocolata fara coacere (fara zahar si faina): Veganbaking.net

Are o aromă bogată de ciocolată. Este consistentă, sățioasă și hrănitoare. Pudra de cacao ne oferă antioxidanți puternici.

Acest desert se pliază pe dietele vegan, paleo, fără gluten, fără lactoză, fără zahăr.

Prăjitură de ciocolată fără coacere – rețetă

Nr. de porții: 8
Durată totală de pregătire: 35 de minute

Ingrediente

• 171 g de migdale măcinate
• 210 g de caju crud
• 46 g de pudră de cacao
• 157 g de sirop de arțar sau miere
• 2 lingurițe de esență de vanilie
• ¼ linguriță de sare

Ingrediente pentru glazură

• 3 linguri de ulei de cocos solid
• 3 linguri de pudră de cacao
• 2 lingurițe de lapte vegetal
• 1 lingură de miere sau sirop de arțar
• ½ linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Amestecați bine într-un bol ingredientele uscate: pudra de migdalele măcinate, pudra de cacao și sarea.

În vasul robotului cu lama S puneți nucile caju, esența de vanilie și îndulcitorul (sirop de arțar sau miere).

Cumpără făină de migdale la ofertă

Faina de migdale la oferta

Mixați câteva secunde, până când nucile caju s-au măcinat complet. Trebuie să obțineți o pastă fină, groasă și lipicioasă.

Turnați peste ingredientele uscate și amestecați bine, până la omogenizare. Poate fi nevoie să opriți robotul ocazional și să răzuiți pereții.

Transferați compoziția într-o tavă/vas/formă pătrată sau dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Autoarea rețetei a folosit un vas de sticlă cu dimensiunea 20 x 15 cm.

Cumpără făină de migdale la ofertă

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Ulei de Cocos Dezodorizat pentru Gatit

Presați compoziția bine și nivelați-o la suprafață pentru a obține un strat uniform. Introduceți tava în congelator pentru 20 de minute. Între timp, pregătiți glazura.

Puneți uleiul de cocos, siropul de arțar sau mierea, vanilia și pudra de cacao într-un vas, pe bain-marie.

Amestecați des. Uleiul de cocos trebuie să se topească bine. Va rezulta o compoziție fină, lichidă. Luați vasul de pe foc și adăugați laptele. Amestecați bine.

Lăsați crema să se răcească bine, pentru a se întări și a devenit ca o cremă.

Scoateți prăjitura din congelator și turnați peste ea glazura. Distribuiți-o cu o spatulă sau lingură într-un strat uniform.

Dați-o din nou la congelator pentru 20 de minute sau în frigider pentru câteva ore. Când glazura s-a întărit, trageți de capetele hârtiei pentru a scoate prăjitura din formă.

Tăiați-o în pătrate. Autoarea a tăiat-o în 8 cuburi, argumentând că prăjitura este au o textură bogată și nu poți mânca mai mult de o bucată.

Păstrați prăjitura într-o caserolă cu capac, la frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri fără foc:

Prăjitură de post cu lămâie – fără coacere și fără zahăr
Prăjitură crudă, din mere și nuci
Prăjitură de post fără zahăr și fără coacere
Ruladă raw-vegan cu umplutură de mac – desert sănătos pentru adulți și copii

Informații nutriționale

Valorile nutriționale sunt calculate pentru o prăjitură făcută cu lapte de cocos integral (80-90% grăsime):

– 177 kilocalorii
– 5 g de proteine
– 12 g de grăsimi
– 7 g de zahăr
– 2 g de fibre
– 11 g de carbohidrați neți

Sursă articol: Adriana Harlan, Raw no-bake brownies (without dates): https://livinghealthywithchocolate.com/raw-no-bake-brownies-without-dates-vegan-paleo/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.