Biscuiți cu dovleac și ovăz (fără zahăr și făină)

O gustare de sezon simplă dar de efect. Acești biscuiți cu dovleac și ovăz nu conțin zahăr, nici făină. Se fac din ingrediente naturale.

Îi puteți servi la micul-dejun sau ca gustare la școală sau la serviciu. Fibrele din ovăz și dovleac asigură o sațietate prelungită.

Biscuiti cu ovaz si dovleac fara zahar

Imagine sugestiva: Biscuiti cu ovaz si dovleac fara zahar: slgckgc

Biscuiți cu dovleac și ovăz  – rețetă

Ingrediente

• 2 căni cu fulgi de ovăz / 2 cups oat flakes
• 1 ½ căni de apă / 1 ½ cups water
• ¼ dovleac (450 g) / 450 g pumpkin
• 1 linguriță de praf de copt / 1 teaspoon baking powder
• 3 linguri de ulei / 3 tablespoons oil
• 2-3 linguri de stafide sau merișoare / 2-3 tablespoons dried fruits (raisins or cranberry)
• 1-2 linguri de nuci mărunțite / 1-2 tablespoons chopped walnuts
• 1 linguriță de esență de vanilie / 1 teaspoon vanilla extract
• 1 linguriță de pudră de scorțișoară / 1 teaspoon cinnamon
• 2-3 linguri de stevia, eritritol sau alt îndulcitor / 2-3 tablespoons sweetener of your choice

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Turnați apa peste ei și amestecați. Lăsați-i la hidratat 10-15 minute.

Între timp, pregătiți restul ingredientelor. Tăiați dovleacul, curățați-l de coajă și cântăriți-l. Trebuie să aveți în jur de 450 de grame. Dați-l prin răzătoarea cu găuri mari.

Peste ovăzul hidratat adăugați îndulcitorul, vanilia, scorțișoara și praful de copt. Amestecați bine.

Incorporați apoi uleiul și omogenizați. Puneți dovleacul ras, fructele uscate și nucile.

Ungeți tava cuptorului cu ulei și puneți o foaie de copt. Luați câte 1 linguriță din compoziție și așezați-o pe hârtie. Procedați așa până terminați compoziția.

Pentru a da grămăjoarelor de compoziție un aspect cât mai uniform, aplatizați-le și rotunjiți-le cu o paletă sau cu dosul linguriței înmuuate în ulei.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Biscuiții cu ovăz și dovleac se coc în circa 20 de minute. Sunt gata când s-au întărit și au devenit ușor rumene deasupra.

Se servesc reci. Sunt potrivit de dulci, aromate și sățioase.

Compoziția pentru acești biscuiți poate fi pusă și în tăvi/forme de chec. Se nivelează deasupra cu o lingură înmuiată în ulei și se coace 40 de minute la aceeași temperatură.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovleac:

Cheesecake cu dovleac fără zahăr – bun și pentru diabetici
Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten
Clătite cu dovleac, fără zahăr și făină
Bruschette cu dovleac și brânză – rețetă + beneficii

Sugar-free pumpkin cookies – recipe in english

Hidrate the oat flakes in water for 10 minutes. Then add the sweetener, the baking powder, the vanila and cinnamon powder.

Peel, chop and grate the pumpkin flesh. Add it to the mixture above. Finaly, add the dried fruits and the chopped walnuts.

Form the cookies with a spoon. Bake them in the preheated oven at 180 C for 20 minutes.

Sursă articol: Rețete de familie, Fulgi de ovăz și dovleac: https://www.youtube.com/watch?v=qpwiRJZMci0&ab_channel=Familienrezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.