Prăjitură cu afine de post fără zahăr – bună pentru diabetici

O prăjitură delicioasă de post pe care vă sugerăm să o încercați este această tartă cu afine.

Blatul nu conține făină, nici drojdie. Nu necesită frământare sau dospire. Se prepară din migdale și ovăz.

Prajitura cu afine de post fara zahar – buna pentru diabetici

Imagine sugestiva: Prajitura cu afine pentru diabetici: Jana Reifegerste

Umplutura se face din afine și fulgi de cocos. În loc de zahăr puteți folosi stevia, eritritol sau alt îndulcitor potrivit pentru diabet sau dieta dvs.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri pentru diabetici:

Cheesecake de ciocolată fără coacere
Cheesecake cu ciocolată fără zahăr și făină (bun și pentru diabetici)
Cheesecake la cuptor fără zahăr – doar 2 ingrediente (keto/diabet)
Cheesecake cu fructe pentru diabetici – fără zahăr și gluten

Prăjitură cu afine pentru diabetici – rețetă

Ingrediente pentru bază:

• 120 g de migdale măcinate (sau făină de migdale) / 120 g almond flour
• 70 g de fulgi de ovăz / 70 g oat flakes
• 30 g de ulei de cocos / 30 g coconut oil
• 4 linguri de lapte de migdale / 4 tablespoons almond milk
• 1-2 linguri de stevia, eritritol sau alt îndulcitor / sweetener of your choice

Ingrediente pentru umplutură:

• 400 g de afine / 400 g blueberries
• 15 g de fulgi de cocos / 15 g coconut flakes
• 1 linguriță de amidon / 1 teaspoon starch
• 2 linguri de suc de lămâie / 2 tablespoon lemon juice
• 225 ml de apă / 225 ml water 
• 2-3 linguri de stevia, eritritol sau alt îndulcitor / sweetener of your choice

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius cu ventilator.

Puneți făina de migdale, ovăzul, laptele, uleiul de cocos și îndulcitorul într-un bol. Amestecați bine, până la omogenizare.

Rezervați un sfert din această compoziție, iar restul puneți-o într-o formă rotundă sau pătrată detașabilă.

Autorul rețetei a folosit un inel culinar de 16 cm. Presați compoziția bine cu dosul unei linguri. Dați-o la cuptor pentru 10 minute, până se rumenește puțin.

Cât timp se coace baza tortului, pregătiți umplutura. Puneți afinele într-o crăticioară. Afinele pot fi înlocuite cu alte fructe de pădure.

Adăugați sucul de lămâie, fulgii de cocos, amidonul, apa și îndulcitorul. Amestecați ușor și gătiți la foc potrivit timp de 10-12 minute. Turnați umplutura caldă peste blatul scos din cuptor. Presărați deasupra compoziția rezervată din ovăz și migdale.

Introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 12-15 minute. Lăsați prăjitura cu afine să se răcorească, apoi dați-o la frigider pentru câteva ore. Se taie după ce s-a răcit complet.

Vegan sugar-free blueberry crumble cake – recipe in english

Mix all the ingredients for the base. Reserve a small part for latter. Press the mixture into a 6 inch pan (round or square) and bake at 175 C for 10 minutes. 

In the meanwhile, prepare the filling. Place the blueberries in a saucepan. Add the coconut flakes, the starch, the sweetener, the lemon juice and the water and mix.

Put the pan on the stove and cook for 10-12 minute, stirring often.  Pour the filling on the base of the cake and return the pan in the oven for another 12-15 minutes.

The cake must stay in the fridge for a couple of hours before slicing it.

Sursă articol: Davide Campagna, Crumble cake con i mirtilli: https://www.instagram.com/p/Carizd3A2a6/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.