Plăcintă cu ceapă și brânză – o rețetă cuceritoare prin simplitate și gust

În ciuda simplității sale, această plăcintă cu ceapă și brânză cucerește pe mulți.

Este deosebit de aromată, delicioasă și satisfăcătoare.

Placinta cu ceapa si branza – simpla, dar de impact

Imagine sugestiva: Placinta cu ceapa si branza: Amelia Crook

O puteți servi la prânz sau la cină.

Se prepară destul de repede, din ingrediente puține și ușor accesibile. Toți cei din familie o vor îndrăgi.

Plăcintă cu ceapă și brânză – rețetă

Ingrediente

• 3 cepe / 3 onions
• 100-200 g de brânză tare / 100-200 g hard cheese
• aluat de foietaj / pastry dough

Mod de preparare

Curățați cepe de coajă și tăiați-le felii subțiri. Desfaceți-le inele și puneți-le într-o tigaie antiaderentă.

Căliți-le până se înmoaie și devin transparente. În loc de ceapă sau alături de ceapă se poate folosi praz.

Citește și – Ceapa ajută la slăbit, nu o ocoliți! Ajută în obezitate, diabet, boli cardiovasculare

Tapetați o tavă rotundă cu hârtie de copt, inclusiv pe pereți. Turnați ceapa călită în tavă și distribuiți-o într-un strat uniform. Radeți deasupra brânza sau sfărâmați-o între degete.

Acoperiți suprafața cu aluat de foietaj decupat după dimensiunea tăvii.Băgați marginile în interior. Înțepați aluatul cu furculița din loc în loc.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Coaceți plăcinta 40 de minute.

Așteptați să se răcorească 10 minute, apoi o puteți scoate din tavă.

Așezați o farfurie peste tavă și răsturnați-o, astfel încât partea cu umplutură să fie deasupra iar aluatul dedesubt.

Plăcinta cu ceapă și brânză poate fi servită ca atare sau ca garnitură la alte mâncăruri.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu ceapă:

Mâncare de conopidă cu ceapă și turmeric – rețetă indiană pentru slăbit
Supă de ceapă cu brânză rasă – trebuie să încerci această rețetă!
Salată de ceapă – rețetă recomandată de dr. Pavel Chirilă

Onion cheese pie – recipe in english

Peel the onions and cut them in thin slices.

Saute the onion until they become soft and translucent.

Line a round pan with parchment paper. Transfer the cooked onion in the pan. Add the grated cheese.

Place the pastry dough on top. Pierce it with a fork to let the air escape during the cooking.

Bake the onion pie at 200 C for about 40 minutes.

Let it cool for 10 minutes then place a plate on the pan.

Flip it over so that the onion layer is on top and the dough on the bottom.

Sursă articol: Une jour une recette, Everyone will want some for dinner: https://www.youtube.com/watch?v=IdiaDiObSms&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.