Incredibil: Negresă fără zahăr și fără făină din 2 ingrediente

Îți vine greu să crezi că poți obține o prăjitură doar din 2 ingrediente?

Încearcă această negresă fără zahăr și fără făină și te vei convinge singur.

Negresa fara zahar si fara faina - doar 2 ingrediente

Imagine sugestiva: Negresa fara zahar si fara faina – doar 2 ingrediente

Rețeta este super rapidă și ușoară. Negresa are un gust bogat și intens de ciocolată. În plus, este sănătoasă, fără ingrediente cu potențial alergenic.

O puteți consuma ca desert dacă aveți diabet, intoleranță la lactoză, intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Este potrivită și pentru dieta keto sau dieta celor care vor să slăbească.

Negresă fără gluten și fără zahăr – rețetă

Nr. de porții: 2 pătrate de negresă

Ingrediente

• 2 albușuri de ou (70-80 g) / 2 egg whites
• 1 tabletă de ciocolată fără zahăr (70 g) / 1 sugar-free chocolate bar

Mod de preparare

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu mixerul până se fac spumă. Nu săriți peste acest pas, deoarece este esențial pentru ca negresa să vă iasă cum trebuie.

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol. Topiți-o la bain-marie până devine lichidă. Turnați ciocolata topită treptat în spuma de albușuri.

Amestecați ușor, cu o spatulă. Folosiți mișcări gentile, de sus în jos, pentru a nu strica spuma de albușuri.

Gustați compoziția. Dacă vreți mai dulce, puteți adăuga puțină stevia sau eritritol.

Transferați compoziția într-o formă/tavă mică, tapetată cu hârtie de copt în prealabil.

Tava poate fi rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Autoarea rețetei a folosit o formă de 14 cm x 7 cm.

Nivelați compoziția la suprafața pentru un strat uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Negresa se coace în circa 10-15 minute.

Stați cu ochii pe ea. Verificați-o mai devreme, penru a nu risca să se usuce prea tare. Dacă vreți o negresă mai umedă, o puteți scoate mai devreme cu 5 minute.

Negresa fără zahăr și făină este fragedă și ușor sfărâmicioasă. Însă are un gust delicios.

Ideal ar fi să o consumați proaspătă, în ziua în care o preparați. Dar dacă vreți să o serviți mai târziu, dați-o la frigider. Rezistă până la 3 zile.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr:

Negresă fără zahăr – cu ovăz și banane
Negresă fără zahăr cu dovlecel (100 de calorii/porție)
Negresă fără zahăr – brânză de vaci

Sugar-free brownie – recipe in english

Beat the egg whites with an electric mixer until into a foam.

Melt the chocolate bar and incorporate it slowly into the egg white foam. Mix with a spatula, not with the mixer.

Transfer the batter into a 6 x 3 inches pan or mold. You can use a small square or rectangular mold.

Preaheat the oven at 180 C. Bake the brownie for about 10 to 15 minutes.

Keep an eye on it because it can become too dry. If you prefer a moister cake, take it out of the oven with 5 minutes earlier.

Sursă articol: Diana Zhu, Brownies de solo 2 ingredientes (keto): https://www.youtube.com/watch?v=UUHzZMFwoz8&ab_channel=DianaZhu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.