Lipii fără gluten din dovlecel – doar 3 ingrediente (fără ulei)

În loc să cauți lipii fără gluten în magazine mai bine ți le faci singur în casă.

Rețeta de mai jos este un exemplu de gătit sănătos în casă pentru persoanele cu boala celiacă sau intoleranță la gluten.

Cum sa faci lipii din dovlecel (fara faina)

Cum sa faci lipii din dovlecel fara faina si ulei: Joy

Nu trebuie numaidecât să înlocuiești făina de grâu cu alt tip de făină fără gluten.

Poți obține lipii fără gluten foarte reușite și gustoase din ouă, brânză și legume.

Autoarea rețetei pe care v-o prezentăm a folosit dovlecei.

Lipii fără gluten pentru slăbit

Se încadrează foarte bine în dieta fără gluten, dar și în alimentația persoanelor cu diabet, obezitate sau alte boli care necesită un regim alimentar fără mulți carbohidrați.

Dovlecelul are un conținut minim de calorii, cu doar 12 calorii per suta de grame.

Este ideal pentru cei care țin cură de brânză devine foarte gustos.

Lipiile nu conțin ulei. Singura sursă de grăsimi este brânza.

Dr. Mihaela Bilic spune că brânzeturile trebuie consumate cu porția deoarece îngrașă.

Rețineți că 100 g de telemea au în jur de 260 calorii.

De evitat parmezanul și cașcavalul în curele de slăbire, deoarece au un conținut caloric ridicat.

Autoarea rețetei a folosit parmezan. Acesta are în jur de 400 g per suta de grame.

Lipii fără gluten rețetă

Ingrediente

• 1 dovlecel / zucchini mediu / 1 medium zucchini
• 50 g de telemea / 50 g hard cheese
• 1 ou / 1 egg

Mod de preparare

Spălați dovlecelul. Tăiați-i captele și dați-l prin răzătoarea cu găuri mari.

Stoarceți-l bine cu mâinile și mutați-l într-un bol separat.

Nu aruncați sucul, îl puteți bea ca atare sau adăuga în ciorbe, supe, smoothie-uri sau alte rețete.

Peste dovlecelul ras și scurs puneți brânza rasă sau parmezanul și amestecați bine. Incorporați apoi oul.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Luați câte o lingură generoasă de compoziție și puneți-o în tavă. Presați-o cu dosul lingurii și întindeți-o cât mai mult.

Ideea este să obțineți niște discuri subțiri, precum lipiile.

Dați-le o formă cât mai rotundă și simetrică. Folosiți și palmele pentru a le nivela bine la final.

Continuați astfel până terminați toată compoziția.

Dați tava în cuptor pentru 13-15 minute.

Lipiile fără gluten din dovlecel sunt gata când au căpătat porțiuni rumene pe deasupra și pe talpă.

Lăsați-le să se răcească înainte de a le desprinde de pe hârtia de copt.

Sunt elastice, fragede și moi. Veți vedea cât de ușor pot fi rulate.

Le puteți unge cu cremă de brânză. Rulați-le strâns și veți obține un mic-dejun delicios și cu puțini carbohidrați.

Aceste lipii fără gluten cu dovlecel se păstrează în frigider. Pot fi reîncălzite în tigaie înainte de a le servi.

Zucchini gluten-free wraps – recipe in english

Wash and grate the zucchini in a bowl. Squeeze all the juice.

Mix the zucchini with the egg and the grated cheese.

Pour the batter on a baking tray with a spoon to form flat thin discks.

Bake the wraps at 200 C for about 13-15 minutes.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete de lipii fără gluten:

Lipii fără gluten keto cu spanac (1 g de carbohidrați)
Lipii fără gluten din mazăre – doar 1 singur ingredient
Lipii fără gluten – din ovăz și semințe de chia
Lipii fără gluten din orez, pufoase ca un burete – rețetă indiană
Lipii fără gluten din semințe de in – rețetă revoluționară 

Sursă articol: Une jour une recette, Wraps fara faina: https://www.youtube.com/watch?v=KVi-ksRbAD0&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.