Chiftele de broccoli la cuptor – dietetice, ușor de făcut
Această rețetă de chiftele de broccoli la cuptor este perfectă pentru iubitorii de broccoli, dar și pentru cei care nu îndrăgesc această legumă.
Gătiți-l așa și veți fi mulțumiți de rezultat. Sunt șanse mari ca și cei mici să mănânce câteva chiftele de broccoli la cuptor, fără să știe ce conțin.
Beneficiile consumului de broccoli
Broccoli este sărac în calorii, dar bogat în compuși care ne protejează sănătatea. Includeți-l mai des în meniu dacă țineți cură de slăbire.
Citește și – Broccoli – prietenul celor care vor să slăbească
Studiile au asociat consumul acestei legume crucifere cu un risc mai mic de cancer.
Conține calciu, vitamina C și vitamina K – nutrienți importanți pentru protecția oaselor.
Vitamina C îmbunătățește funcția sistemului imunitar și pielea.
Are efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice. Previne diabetul de tip 2.
Fibrele din broccoli stimulează digestia și previn constipația.
Împreună cu potasiul și antioxidanții, fibrele reduc riscul de boli cardiovasculare.
Legumele crucifere au fost corelate în studii cu un risc mai mic de ateroscleroză la femei.
Rețete similare
Pe site-ul nostru poți găsi mai multe rețete cu broccoli la cuptor pe care merită să le încerci:
Broccoli la cuptor cu spanac și ouă
Chiftele de post cu broccoli la cuptor
Tartă cu broccoli și brânză
Rețeta de chiftele de broccoli la cuptor se face foarte ușor, din puține ingrediente.
Chiftele de broccoli la cuptor – rețetă
Ingrediente
• ½ kg de broccoli
• 3 ouă
• 100 g de cașcaval sau alt tip de brânză
• pesmet
• sare, după gust
Mod de preparare
Ocupați-vă întâi de broccoli. Tăiați nervura principală și desfaceți căpățâna buchețele. Spălați-le bine și dați-le prin robotul de bucătărie cu lama S. Sau le puteți mărunți la cuțit.
Bateți ouăle cu un tel până se fac spumă. Adăugați broccoli tocat, cașcavalul ras și pesmet, cât cuprinde.
Amestecați bine. În cazul în care compoziția este prea lichidă și nu poate fi modelata in palme, mai puneti pesmet.
Luați câte puțin din ea și formați chiftele. Dați-le o formă cât mai aspectuoasă.
Ungeti tava cuptorului cu putin ulei sau puteți folosi hârtie de copt. Puneți toate chiftelele și introduceți tava în cuptor la 190 de grade Celsius.
Este necesar să le întoarceți pe partea cealaltă după un sfert de oră.
Poți să servești aceste chiftele de broccoli la cuptor cu o salată de legume sau de verdețuri, cu o porție de piure sau orez, cu ketchup, iaurt sau smântână.
Le poți lua la pachet la serviciu sau în călătorie.
Surse articol:
1. Rețete Dietetice, Mini-clatite cu broccoli: https://www.facebook.com/reteteleluilety/posts/pfbid02hAFgrzSkywLtuuZ1gwAC2VNnNcQu6BuqesLDbZVZfGBoscQKZF5jNxMsVm4yk4oal
2. Miho Hatanaka, Megan Ware, The health benefits of broccoli, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/266765