Pâine cu ovăz și semințe fără drojdie și gluten – făcută în pungă de copt

O idee trăznită, dar genială, este să coci pâine într-o pungă.

În rândurile de mai jos veți găsi o rețetă de pâine cu ovăz și semințe, făcută în pungă de copt.

Paine cu ovaz si seminte fara drojdie si gluten - facuta in punga

Imagine sugestiva: Paine cu ovaz si seminte fara drojdie si gluten: Marco Verch Professional Photographer

Metoda este extrem de simplă și convenabilă, deoarece nu trebuie să murdăriți nici un vas.

Toate ingredientele se amestecă în pungă și se dau în cuptor.

Rapid, gustos și sănătos.

Pâine din făină de ovăz – recomandări 

Recomandăm această pâine de ovăz fără drojdie celor care au intoleranță la gluten sau boala celiacă.

O puteți include în alimentație dacă țineți cură de slăbire, aveți un regim vegetarian, suferiți de alergii sau de diabet.

Nu conține deloc făină de grâu. Asigurați-vă că ovăzul pe care îl cumpărați este bio și fără gluten.

Semințele de in și semințele de chia au rol de liant în această rețetă.

Pâine din făină de ovăz și semințe – rețetă

Ingrediente

• 500 g de fulgi de ovăz / 500 g oat flakes
• 3 lingurițe de semințe de in măcinate / 3 teaspoons ground flaxseed
• 3 linguri de semințe de chia măcinate / 3 teaspoons ground chia seeds
• 1 pliculeț de praf de copt / 10 g baking powder
• 4 lingurițe de ulei de măsline / 4 teaspoons olive oil
• 500 ml de apă călduță / 500 ml warm water
• 1 ½ lingurițe de sare / 1 ½ teaspoons salt
• 1 pungă de copt la cuptor / 1 oven bag

Mod de preparare

Desfaceți punga de copt și turnați în ea fulgii de ovăz.

Măcinați semințele de in și semințele de chia prin blender sau prin râșnița electrică de cafea. Adăugați-le peste ovăz.

Puneți praful de copt și sarea. Amestecați bine cu o lingură.

Turnați apoi uleiul și apa. Nu este nevoie să amestecați cu lingura.

Legați punga la gură. Frământați punga cu mâinile ca să se omogenizeze ingredientele.

Deschideți punga și verificați compoziția. Fulgii de ovăz trebuie să fie umeziți bine.

Strângeți din nou punga la gură și modelați-o cu mâna, astfel încât să îi dați o formă de pâine.

Ideal ar fi să îi dați o formă alungită.

Legați-o și închideți clipsurile de ermetizare.

Lăsați-o să stea la odihnit jumătate de oră, pentru ca fulgii de ovăz să absoarbă bine apa și să se hidrateze.

Așezați punga pe tava cuptorului și dați-o înăuntru.

Se coace la 200 de grade Celsius pentru 60 de minute.

După o oră, introduceți o scobitoare în pungă și verificați dacă pâinea este coaptă.

Scobitoarea trebuie să iasă uscată.

Tăiați punga la gură cu un foarfece și dezveliți punga.

Dacă pâinea este încă moale, dați-o din nou în cuptor, dezvelită.

Lăsați-o încă 10 minute la 220 de grade Celsius.

Pâinea cu ovăz și semințe trebuie să se răcească de tot înainte să o tăiați.

Are o crustă crocantă și un interior moale, ușor umed, datorită faptului că nu conține gluten și se coace la aburi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine cu ovăz fără drojdie:

Pâine din ovăz făcută la la urgență în 2 minute!
Pâine din făină de ovăz – doar 2 ingrediente!
Pâine din ovăz și semințe fără frământare, fără făină de grâu

Oat bread baked in an oven bag – recipe in english

Open the oven bag. Add the dry ingredients and stir to combine with a spoon.

Add the water and the oil and seal the bag. Shape it with your hands to look like a bread.

Let it sit for 30 minutes, so that the oats soak the water.

Place the bag on an oven tray.

Bake the oat bread at 200 C for an hour.

Cut the bag and uncover the bread. Put it back in the oven at 220 C for another 10 minutes.

Let the oat bread cool completely before slicing it.

Sursă articol: Uradi Sama-Ideje za kreativce: https://www.youtube.com/watch?v=19Z5Pc3hgiA&ab_channel=UradiSama-Idejezakreativce

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.