Chec fără gluten și fără zahăr – cu măr, morcov și ovăz

Acest chec fără gluten și fără zahăr face parte din seria de deserturi pentru diabetici și nu numai.

Fiind un preparat fără făină și fără zahăr rafinat, este recomandat și celor care au intoleranță la gluten.

Chec fara gluten si fara zahar - cu morcov, mar si ovaz

Imagine cu titlu sugestiv: Chec fara gluten si fara zahar – cu morcov, mar si ovaz: Jane/Stacy Spensley

Nu în ultimul rând, este o alegere bună pentru persoanele care țin cură de slăbire sau au renunțat la zahăr.

Chec fără gluten și fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 1 morcov potrivit / 1 medium carrot
• 1 măr / 1 apple
• 3 linguri de nuci măcinate / 3 tablespoons ground walnuts
• 6 linguri de fulgi de ovăz / 6 tablespoons oat flakes
• 1 lingură de semințe de chia + 60 ml de apă / 1 tablespoon chia seeds + 60 ml water
• 1 lingură de făină de cocos / 1 tablespoon coconut flour
• 1 linguriță de praf de copt / 1 teaspoon baking powder
• ½ linguriță de scorțișoară / ½ teaspoon cinnamon
• 1 vârf de cuțit de sare / 1 dash of salt
• 3 linguri de stevia, eritritol sau green sugar / 3 tablespoons stevia, erythritol or another sweetener

Mod de preparare

Începeți prin a prepara gelul de semințe de chia, care va lega compoziția de chec.

Puneți semințele într-un bol. Adăugați apa și amestecați. Lăsați-le la înmuiat minim 15 minute.

Într-un vas separat, puneți fulgii de ovăz. Pasați-i cu blenderul manual până se fac făină (nu foarte fină).

Adăugați peste ei restul ingredientelor uscate: făina de cocos, praful de copt, îndulcitorul, sarea și scorțișoara.

Amestecați bine cu o lingură.

Incorporați nucile măcinate.

Decojiți morovul și mărul și tăiați-le bucăți. Dați-le prin robot cu 4 linguri de apă. Trebuie să le mărunțiți complet.

Adăugați-le peste ingredientele uscate din bol. Amestecați bine.

Puneți gelul de semințe de chia și omogenizați.

Tapetați tava de chec cu hârtie de copt.

Autoarea rețetei a folosit o tavă cu dimensiunea de 23 x 14 cm.

Turnați aluatul în tavă și nivelați deasupra cu o lingură.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introduceți tava în cuptor și coaceți checul timp de 35 de minute.

Este gata când s-a rumenit la suprafață. În orice caz, este indicat să faceți testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie să iasă uscată din mijlocul checului.

Lăsați-l să se răcească înainte de a-l felia.

Se taie cu un cuțit bine ascuțit.

Este moale și fraged înăuntru. Are mai degrabă o textură umedă.

Acest chec fără gluten și fără zahăr este hrănitor și sățios.

Are o dulceață moderată.

Note și sugestii

În compoziția acestui chec fără gluten și fără zahăr se poate adăuga și o mână de migdale întregi sau tocate grosier.

De asemenea, checul poate fi decorat deasupra cu nuci sau migdale înainte de a-l da în cuptor. Apăsați-le să intre în compoziție.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chec fără gluten sau chec fără zahăr:

Chec fără gluten cu ovăz și lămâie – fără zahăr
Chec fără gluten și fără zahăr – pentru diabetici și slăbit (gata în 3 minute!)
Chec gluten și fără zahăr (keto) – un deliciu dietetic și sănătos!
Chec fără gluten cu banane și nuci, fără zahăr

Gluten free carrot apple loaf – recipe in english

Start by soaking the chia seeds in water. Let them gelify.

Grind the oat flakes into a coarse powder.

Add the rest of the dry ingredients.

Cut the apple and the carrot and blend them with 4 tablespoons of water until they are finely minced.

Pour this mixture into the dry ingredients.

Add the chia seed gel and the ground walnuts.

Stir well to combine.

Transfer the batter into a 9 x 6 inches loaf pan.

Bake the loaf at 180 C for about 35 minutes.

You must let it cool before slicing it.

Sursă articol: Rețete de Familie: https://www.youtube.com/watch?v=7Au_vwIWzJw&ab_channel=Familienrezepte

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.