Pâine din făină de ovăz – doar 2 ingrediente!

Nu este deloc greu să faci pâine din făină de ovăz în casă! Mai ales dacă încerci rețeta pe care ți-o propunem mai jos.

Are doar două ingrediente. Nu conține nici măcar apă!

Paine din faina de ovaz – doar 2 ingrediente!

Imagine sugestiva –  Paine din faina de ovaz: Sharon

Gătitul a devenit mult mai simplu pentru cei care sunt pregătiți să mănânce cât mai natural. În materie de hrană, ceea ce este simplu este în mod automat și sănătos.

Pâine din făină de ovăz – rețetă

Ingrediente

• 4 linguri de făină de ovăz / 4 tablespoons oat flour
• 2 ouă / 2 eggs

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați făina de ovăz.

După gust, puneți sare sau chiar și alte condimente sau mirodenii.

Amestecați bine cu o lingură până când ouăle se desfac bine și compoziția se omogenizează.

Aceasta va fi lichidă și cleioasă. Trebuie să o manevrați cu lingura și să o coaceți în forme individuale.

Autoarea rețetei a folosit o tavă cu forme pentru brioșe, din silicon. Le-a umplut pe trei sferturi, nu până sus.

Din cantitatea de compoziție a umplut patru forme rotunde.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dați tava în cuptor pentru aproximativ 15-18 minute.

Vă recomandăm această pâine din ovăz pentru a slăbi sau pentru a depăși mai ușor intoleranța la gluten de care suferiți.

Asigurați-vă că fulgii de ovăz sau făina de ovăz pe care o cumpărați este integrală și fără gluten. Citiți eticheta.

Dacă aveți nevoie de o pâine din ovăz pentru mic-dejun, tăiați fiecare pâinică în jumătate. Veți obține două felii ideale pentru sandvișuri.

Note și sugestii

Cu siguranță vă întrebați ce preț are făina de ovăz. Dacă o cumpărați de la magazinele naturiste, este mai scumpă.

Vestea bună este că puteți obține făină din ovăz și în casă, din fulgi de ovăz. Măcinați-i fin prin râșnița electrică de cafea sau prin robot.

În cazul în care vreți o pâine rapidă când vă treziți și nu aveți mult timp la dispoziție, există și o variantă mai rapidă a acestei rețete.

Turnați aluatul într-un vas pătrat sau rotund termorezistent (ex. un bol de ceramică) și dați-l în cuptorul cu microunde pentru un minut.

Dacă aluatul nu s-a făcut, creșteți durata de coacere. Monitorizați-l prin geam și aveți grijă să nu se ardă pâinica.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine din ovăz, fără gluten:

Pâine la urgență, din ovăz – gata în 2 minute!
Pâine sănătoasă din semințe și ovăz – fără făină de grâu, fără frământare
Pâinici din ovăz și susan – fără gluten
Turtițe din ovăz și semințe de chia – fără făină sau ulei (pot înlocui pâinea)

2-Ingredient oat bread – recipe in english

To make this gluten-free oat bread all you have to do is to mix the eggs and the oat flour in a bowl using a wooden spoon.

Distribute the batter in a muffin tray. Bake the oat bread at 180 C for about 15-18 minutes.

Leave it to cool down, then you can slice each pan in two if you want to make sandwiches.

Sursă articol: Pâine cu 2 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=1u1amUqqo2A&ab_channel=UnjourUnerecette

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.