Ciorba românească este prietena siluetei – dr. Mihaela Bilic
Ciorba noastră românească este cea mai eficientă metodă de slăbire, spune dr. Mihaela Bilic.
Te umple rapid, te ține sătul pentru multe ore. Nutriționistul o consideră de asemenea cel mai bun mijloc de detoxifiere a organismului, făcută în stil „românesc”.
Ciorba și supa sunt mâncăruri cu tradiție la noi. Cei mai mulți le asociem cu sezonul rece.
Un bol cu supă caldă produce întotdeauna un efect reconfortant la nivelul corpului și minții.
În plus, supele din pui sunt recomandate de nutriționiști ca medicament contra răcelii.
Citește și – Poți să faci „detox” acasă, cu o ciorbă banală! – dr. Mihaela Bilic
Ce părere are dr. Bilic despre ciorbă atunci când vine vorba de slăbit? Una foarte bună. O numește prietenă a siluetei.
„Ciorba umple stomacul de apă. Umflă burta, dar nu îngrașă”.
Un castron de ciorbă sau supă are în jur de 150 de calorii. Cam tot atât cât are o mâncare servită la felul doi.
Avantajul suprem este că atunci când mănânci supă sau ciorbă, ești sătul mai mult timp. Acest lucru te ajută foarte mult dacă ții cură de slăbire.
„Ciorba este prietena siluetei și poate fi consumată ca fel unic la masa de prânz sau la cină. Dietetică, echilibrată și foarte românească”.
Este o mâncare ieftină dar foarte hrănitoare și satisfăcătoare, din păcate deoseori subestimată.
„Supa ține de foame mai bine decât dacă am mânca o bucățică de carne cu legume și cartofi și am bea un pahar de apă”.
În loc să cheltuiți o mulțime de bani pe diete de slăbit străine și „fițoase”, țineți o cură de slăbire cu supă sau ciorbă.
Cu trei porții de ciorbă pe zi se poate slăbi foarte simplu și sănătos.
Citește și – De la ciorbă încoace nu s-a inventat nimic mai hrănitor, bun pentru detoxifiere și slăbit – dr. Mihaela Bilic
Nu contează ce fel de ciorbă sau supă alegeți. Inclusiv cele cu cartofi, orez sau paste pot fi consumate cu încredere. Acestea nu atentează la siluetă, atât timp cât conțin doar 2 linguri per porție.
Nu greșiți nici dacă puneți un ou sau o lingură de smântână în ciorbă, pentru a o drege. Smântâna are aproape de 7 ori mai puține calorii decât uleiul!
Optați pentru legume hipocalorice, precum țelină, morcov, fasole verde, broccoli, ardei gras, ceapă, roșii, verdețuri.
Ciorbele reprezintă un mijloc simplu prin care putem include mai multe legume în meniul zilnic.
Singura avertizare pe care dr. Bilic o face cu privire la supă este legată de adăugarea de făină.
Evitați supele care sunt îngroșate cu făină. Preparați-le singuri, pentru a avea deplin control asupra ingredientelor pe care le folosiți.
Sursă articol: Dr. Mihaela Bilic, Ciorbă sau supă-cremă? https://www.facebook.com/mihaela.bilic/posts/pfbid0PWHzm15JkSoTHPyzh2QEajr2k7WtAhJRWQ5Mz4u2s5sXQK37NSNsafQBKdVXXtNZl