Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Desertul nu trebuie să fie o bombă calorică.
Dacă ești la regim sau ai diabet, trebuie să știi că există rețete potrivite pentru tine.
În rândurile de mai jos îți prezentăm o variantă de brioșe fără zahăr, pe care le poți include în dieta ta de slăbit.
Nu au la fel de multe calorii precum brioșele clasice.
Sunt îndulcite în mod natural cu banane.
Făina este înlocuită cu fulgi de ovăz.
Sunt dulci, aromate și sățioase în egală măsură.
Inclusiv copiii le pot consuma fără interdicții.
Cuprins
Brioșe pentru slăbit – rețetă
Ingrediente
• 3 banane medii / 3 medium bananas
• 2 ouă / 2 eggs
• 354 ml de lapte /354 ml milk
• 385 g de fulgi de ovăz / 385 g oat flakes
• 2 lingurițe de praf de copt / 2 teaspoons baking powder
• 1 linguriță de scorțișoară / 1 teaspoon cinnamon
• ½ linguriță de sare / ½ teaspoon salt
• opțional: 2 linguri de chipsuri de ciocolată / 2 tablespoons chocolate chips
Mod de preparare
Începeți cu bananele. Decojiți-le, puneți-le pe o farfurie întinsă și pasați-le cu furculița începând dintr-un capăt în altul.
Mutați piureul de banane într-un bol. Adăugați ouăle și bateți bine compoziția cu furculița. Turnați și laptele.
Puneți apoi ingredientele uscate: fulgii de ovăz, praful de copt, sarea și scorțișoara.
Amestecați bine până la omogenizarea compoziției.
Puteți folosi o tavă din teflon cu orificii speciale pentru brioșe, sau forme individuale din silicon sau din hârtie.
Distribuiți compoziția în forme. Presărați deasupra chipsurile de ciocolată.
Dați brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru de 25 de minute.
Se vor rumeni frumos pe exterior.
Brioșele se coc bine la interior, chiar dacă nu conțin făină cu gluten.
Nu sunt la fel de pufoase precum cele din făină clasică, însă au o textură fragedă, plăcută.
Le puteți servi la micul-dejun. Sunt o companie delicioasă la ceașca de cafea sau de ceai.
Sunt potrivite și ca desert sau gustare între mese.
Sugarfree flourless muffins – recipe in english
Mash the bananas with a fork until you get a puree consistency.
Add the eggs and stir until well combined.
Then put the dry ingredients: the oat flakes, the baking powder, the salt and the cinnamon.
Mix the batter and pour it in the muffin pan or molds.
Bake them in the preheated oven at 180 C for 25 minutes.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de brioșe dietetice:
Brioșe pufoase cu ovăz și cocos – fără zahăr, făină sau ulei
Brioșe fără zahăr, făină sau ulei – din banane și ovăz
Brioșe rapide, cu ovăz și mere, fără zahăr
Sursă articol: Retete Vargasavor, 2 mic dejunuri pentru sănătate: https://www.youtube.com/watch?v=5_8vknPuwhg&ab_channel=VARGASAVOURRECIPES