Pâine la urgență, din ovăz – gata în 2 minute!

Sunt multe rețete de pâine din ovăz pe internet. În articolul de față vă prezentăm o variantă rapidă care vă va încânta!

Autorul rețetei recomandă această versiune de pâine de casă celor care nu au timp să urmeze întregul proces tradițional de frământare, dospire și coacere.

Paine din ovaz - coapta in 2 minute

Imagine sugestiva: Paine din ovaz – coapta in 2 minute: Kari Sullivan

Pâinea din ovăz făcută după această rețetă nu conține deloc făină de grâu, nici drojdie.

Nu necesită frământare. O puteți pregăti în orice moment al zilei.

Lista de ingrediente pare lungă, însă acestea sunt extrem de banale și ușor accesibile.

Pâine rapidă din ovăz – rețetă

Ingrediente

• 75 de fulgi de ovăz măcinați / 75 g de oat flour
• 2 albușuri / 2 egg whites
• 2 linguri de iaurt grecesc sau smântână / 2 tablespoons greek yogurt or sourcream
• 1 lingură de apă /1 tablespoon water
• 1 lingură de amidon de porumb sau tapioca / 1 tablespoon tapioca or corn starch
• ½ linguriță de praf de copt / ½ teaspoon baking powder
• ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu / ¼ teaspoon baking soda
• 1 linguriță de ulei de măsline / 1 teaspoon olive oil
• 1 vârf de linguriță de sare / 1 pinch of salt

Mod de preparare

Fulgii de ovăz se dau prin râșnița electrică de cafea sau prin robot, până se fac făină.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol încăpător.

Amestecați făina de ovăz cu amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Într-un vas separat, puneți albușurile. Autorul menționează că nu vrea ca pâinea să aibă gust de ou, de aceea folosește doar albușurile.

Adăugați uleiul, iaurtul și apa și amestecați bine.

Turnați compoziția peste ingredientele uscate. Amestecați ușor, până la deplina incorporare. Veți obține o compoziție groasă ca o smântână.

Ungeți o formă termorezistentă (ex. ceramică sau sticlă) cu puțin ulei.

Autorul a folosit o formă pătrată de 15 cm.

Sau puteți folosi o cană.

Turnați aluatul în vasul ales.

Bateți vasul de masă de câteva ori pentru a elibera bulele de aer.

Introduceți forma în cuptorul cu microunde pentru circa 2 minute.

Depinde de puterea cuptorului fiecăruia.

Se va umfla puțin la suprafață.

Lăsați pâinea de ovăz să se răcorească 2-3 minute, apoi o puteți scoate din formă.

Tăiați-o după ce s-a răcit complet.

Dacă pâinea este pătrată, o puteți tăia pe diagonală, apoi pe orizontală. Veți obține astfel 4 felii.

Pâinea din ovăz are o culoare aurie. Este fermă dar fragedă în același timp. Are o structură foarte bună pentru o pâine fără gluten.

Este deopotrivă gustoasă și sățioasă.

Este potrivită atât pentru mâncărurile uzuale, cât și pentru tartine, sandvișuri sau toast.

Feliile din această pâine sunt foarte gustoase dacă le umpleți cu brânză și apoi le prăjiți.

Oat bread – recipe in english

Mixt all the dry ingredients in a bowl: the oat flour, the corn starch, the baking powder, the baking soda and the salt.

In another bowl, stir the wet ingredients: the egg whites, the yogurt, the oil and the water.

Pour the wet mixture in the dry mixture and stir well to combine.

Pour the batter into a greased 6 inch glass container or microwave small pan.

Place the pan in the microwave and cook it for about 2 minutes.

Wait for the oat bread to cool completely before slicing it.

Informații nutriționale

O felie din această pâine de ovăz conține:

→ 99 de calorii
→ 14,1 g de carbohidrați
→ 4,8 g de proteine
→ 2,5 g de grăsimi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite cu ovăz:

Turtițe din ovăz și semințe de chia – fără făină sau ulei (pot înlocui pâinea)
5 rețete cu ovăz pentru slăbit
Pâine fără gluten, din ovăz și semințe
Lipii din ovăz și semințe de chia (fără gluten) – o rețetă genială!
Negresă cu ovăz – fără ouă și lactate

Sursă articol: How to cook smarter, I made oat flour bread in 2 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=FVtISekv3t4&ab_channel=HowToCookSmarter

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.