Urdă pane – un deliciu de la care nu te îngrași… mult!
Urda pane este un deliciu pe care îl puteți pregăti în câteva minute.
Unii adoră gustul de urdă și pregătesc tot felul de rețete cu ea.
Este ideală pentru micul-dejun sau pentru masa de prânz.
Urda – brânza care nu îngrașă
Urda se face din zerul care rămâne de la fierberea laptelui (de vacă, de oaie, de capră).
Are o cantitate mică de lapte. Pentru coagulare se folosește un agent acid, precum acid citric sau oțet.
Urda este o sursă bună de calciu, vitamina A, vitamina B12, proteine, fosfor și seleniu.
Hrănitoare, sățioasă și savuroasă, urda este una din brânzeturile cu cel mai mic conținut de calorii.
Cu 174 de calorii și 3 g de carbohidrați per suta de grame, o puteți consuma fără remușcări în cadrul dietei de slăbit pe care o urmați.
Citește și – Urda (ricotta), prietena curelor de slabire – dr. Mihaela Bilic
Este indicată persoanelor cu diabet, hipertensiune arterială sau probleme cu greutatea.
Conține 9 aminoacizi esențiali. Proteinele asigură o sațietate mai bună și favorizează pierderea în greutate.
Studiile au arătat că reduce nivelul de grelină – hormonul care stimulează senzația de foame.
Urdă pane – rețetă
Ingrediente
• 4 felii de urdă / 4 firm ricotta sliced
• 1 ou mare / 1 egg
• 1 lingură de făină / 1 tablespoon of flour
• sare după gust / salt to taste
Mod de preparare
Rețeta este cât se poate de simplă.
Tăiați urda felii, de grosimea degetului arătător, sau după plac.
Bateți oul într-un bol. Adăugați puțină sare. Incorporați făina.
În cazul în care compoziția este prea moale, mai puneți puțină făină.
Puneți tigaia pe foc cu puțin ulei.
Citește și – Zerul și urda au efecte antivirale și anti-obezitate – dr. Mencinicopschi
Înfigeți furculița în feliile de urdă și treceți-le pe rând prin compoziția de ou și făină.
Când uleiul s-a încins, puneți feliile de urdă la prăjit. Dacă nu încap, prăjiți-le pe rând, câte două.
Se lasă câteva secunde pe fiecare parte. Întoarceți-le când crusta a devenit aurie.
Scoateți pane-urile pe o farfurie tapetată cu un șervețel, pentru ca acesta să absoarbă excesul de ulei.
Citește și – Placinta cu urda si marar
Recipe in english
Cut the ricotta cheese in 1 inch slices.
Beat the egg in a bowl. Add the salt and the flour.
Place the pan on the stove. Add a little bit of oil. When it starts to sizzle, add the ricotta slices.
Cook them until golden on both sides.
Serve them hot or cold.
They are even tastier after they sit in the fridge over night.
You can havem them on their own, or with a bunch of vegetables, such as tomatos, cucumbers, peppers or a healthy salad.
Accompany fried ricotta cheese with rice, potato mash or other dishes you like.
Surse articol:
1. Rachel MacPherson, Barbie Cervoni, Ricotta cheese nutrition and health benefits, Very Well Fit: https://www.verywellfit.com/ricotta-cheese-nutrition-facts-and-health-benefits-5197608
2. Rachel Link, Ricotta cheese nutrition: is it healthy? Dr. Axe: https://draxe.com/nutrition/ricotta-cheese-nutrition/