Prăjitură pufoasă și aromată cu pepene galben – desert turcesc cu puțin zahăr

Dacă vă place la nebunie gustul și parfumul pepenelui galben, probați rețeta de mai jos.

Vă propunem o prăjitură pufoasă cu pepene galben care se face foarte repede.

Prajitura cake

Imagine cu titlu sugestiv: Timolina 

Toate ingredientele se amestecă într-un vas.

Desertul are o cantitate mică de zahăr, deoarece pepenele galben îi oferă la rândul lui o dulceață concentrată.

Prăjitură pufoasă cu pepene galben – rețetă

Paharul cu care sunt măsurate ingredientele are 200 ml.

Ingrediente

• 3 ouă / 3 eggs
• 1 pahar cu suc de pepene galben / 1 glass canteloupe juice
• 2 pahare de făină / 2 glasses of white flour
• 1 pliculeț de praf de copt / 1 packet of baking powder (10 g)
• 100 ml de ulei / 100 ml oil
• ½ pahar de zahăr / ½ glass of sugar
• 1 pliculeț de zahăr vanilat / 1 packet of vanilla sugar (10 g)

Mod de preparare

Pentru a obține sucul de pepene, tăiați pulpa bucăți și mixați-o în blender.

Fructul este foarte zemos, de aceea se mixează ușor, fără a fi nevoie de alt lichid.

Puneți ouăle într-un bol. Adăugați zahărul și introduceți mixerul electric.

Spumați bine compoziția, până se umflă.

Adăugați uleiul și sucul de pepene. Mixați câteva secunde pentru omogenizare.

Turnați apoi făina, praful de copt și zahărul vanilat.

Amestecați totul foarte bine cu un tel.

Tapetați o tavă/formă rotundă sau un inel culinar cu hârtie de copt.

Autorul rețetei a folosit o formă detașabilă de 19 cm.

Turnați compoziția în formă.

Nivelați fruos la suprafață.

Introduceți prăjitura cu pepene galben în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Are nevoie să stea circa 35-45 de minute.

Verificați dacă este făcută înainte de a o scoate definitiv din cuptor.

Inserați o scobitoare în centru.

Prăjitura este gata când s-a rumenit la suprafață.

Este posibil să crape ușor, din cauza agentului de creștere.

Așteptați să se răcească de tot. O puteți presăra cu zahăr pudră.

Se taie felii, ca pe tort.

Este o prăjitură moale ca un burete.

Textura este fragedă și pufoasă.

O puteți servi ca atare, sau alături de ceașca de ceai sau cafea de dimineață sau de prânz.

Rețete similare

Prăjitură pufoasă cu nucă de cocos, fără făină și ulei
Prăjitură pufoasă de post, cu suc de portocale
Prăjitură fragedă din mălai fără ulei – rețetă de post

Recipe in english

Dice the cantaloupe pulp and place it in a blender.

Blend it well, until in turns into a smooth juice.

Place the eggs and the sugar in a large bowl. Beat it with an electric mixer.

Add the oil and the cantaloupe juice. Mix again and add the dry ingredients: the flour, the baking powder and the vanilla sugar.

Stir with a spoon untul well combined.

Pour the batter into a 7,4 inch (19 cm) round pan.

Preheat the oven at 338 degrees F (170 degrees celsius).

Bake ook the cake for about 45 minutes, or until golden on top.

Slice it after it cools completely.

Sursă articol: Mehmet Akif Cinar, Încercați pepene galben și ou împreună: https://www.youtube.com/watch?v=5Eij5XwYx-U&ab_channel=MehmetAkif%C3%87%C4%B1nar

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.