3 deserturi naturale din fructe, fără zahăr
Dacă ați renunțat la zahăr sau ați început o dietă curată, fără aditivi și ingrediente dăunătoare, rețetele de mai jos vă vor încânta.
Sunt 3 dulciuri sau deserturi naturale de casă, obținute doar din fructe uscate.
Nu conțin zahăr adăugat, făină, ulei sau alte ingrediente. Fiecare rețetă se face doar din două ingrediente.
Sunt 100% naturale, hrănitoare și sățioase.
Le puteți da și copiilor. Au o aromă bogată de fructe.
Se prepară foarte repede, fără multă migală.
Cuprins
Bomboane din caise și cocos – rețetă
Ingrediente
• ½ cană de caise uscate
• ½ cană de fulgi de cocos
• 3 linguri de fulgi de cocos pentru decor
Mod de preparare
Începeți prin a hidrata caisele uscate. Puneți-le într-un bol. Turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați-le la înmuiat 20 de minute, apoi scurgeți apa.
Puneți caisele rehidratate în vasul unui mini-tocător sau mini-robot cu lama S.
Adăugați nuca de cocos. Mixați până când fructele se procesează complet.
Trebuie să obțineți o pastă lipicioasă.
Transferați-o într-o caserolă cu capac. Lăsați-o să stea în congelator jumătate de oră, ca să se mai întărească și să fie mai ușor de modelat.
Luați câte 1 linguriță de compoziție și modelați-o între degete. Dați-i o formă rotundă, ca o monedă.
Puneți 3 linguri de fulgi de cocos pe o farfurie întinsă. Dați bomboanele modelate prin cocos, pe toate părțile.
Păstrați-le într-o caserolă, la frigider.
Bomboane din stafide și alune – rețetă
Ingrediente
• 2 ½ căni de stafide (smochine sau curmale)
• ½ cană de alune prăjite (fără sare) măcinate
• 3 linguri de alune măcinate grosier pentru decor
Mod de preparare
Procedați la fel ca în cazul bomboanelor cu caise.
Puneți stafidele într-un bol. Turnați peste ele apă caldă, cât să le acopere.
După 20 de minute de stat la hidratat, scurgeți apa.
Măcinați mai întâi alunele în robot, până se fac pulbere. Turnați-o într-un bol încăpător.
Puneți apoi stafidele în robot și mixați până când rezultă o pastă moale, ca un gem.
Adăugați pasta de stafide peste alunele măcinate. Amestecați bine.
Dați compoziția în congelator pentru 30 de minute.
Modelați apoi compoziția la fel ca în rețeta de mai sus.
Puneți alunele măcinate grosier pe o farfurie. Dați bomboanele prin alunele măcinate, pe toate părțile.
Bomboane din goji și nuci – rețetă
Ingrediente
• ½ cană de goji uscate
• ½ cană de nuci
• 4 linguri de nucă măcinată pentru decor
Mod de preparare
Puneți fructele goji într-un bol. Turnați peste ele apa caldă. Lăsați-le la înmuiat 20 de minute, apoi scurgeți-le de apă.
Puneți-le în robot împreună cu miezul de nucă.
Procesați până obțineți o pastă omogenă.
Dați pasta în congelator. După 30 de minute, scoateți caserola și modelați-o sub formă de biluțe sau monede.
Dați-le prin miezul de nucă măcinat.
Oricare din aceste bomboane trebuie păstrate în frigider.
Sunt mult mai gustoase și dulci după ce stau la rece peste noapte.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de dulciuri fără zahăr:
Biluțe din curmale și fulgi de ovăz – desert dietetic (fără zahăr, fără gluten, fără lactate)
Biluțe dulci din griș, cocos și miere
Biluțe de brânză și cocos
Biluțe de morcov cu nucă și miere – desert energizant
Sursă articol: Recetas de Gri, Nu mâncați zahăr, 3 dulciuri fără zahăr, fără gluten, fără cuptor: https://www.youtube.com/watch?v=U2BGKMWwL9A&ab_channel=RecetasdeGri
Multumesc pentru recete deliciose.