Fursecuri crude din migdale și miere (fără zahăr)
Nu este greu să urmezi o dietă de crudități. Fructele și legumele pot fi combinate în diverse moduri, făcând din ele delicatese atractive chiar și pentru cei mai pretențioși.
Dieta cu crudități presupune să consumi alimentele în starea lor naturală.

Imagine sugestivă: Fursecuri din migdale si miere: Kari Sullivan
Trei treimi din dietă trebuie să fie constituită din crudități.
Cuprins
Beneficiile dietei cu crudități
Adepții acestui regim alimentar susțin că dieta de crudități poate aduce beneficii importante sănătății.
Nefiind procesate termic, alimentele sunt deosebit de hrănitoare. În plus, efectul lor curativ este maxim.
Dieta raw-vegană are ca efect secundar pozitiv scăderea în greutate.
Citește și – Fructele și legumele crude îmbunătățesc sănătatea mentală
Ce poți consuma? Fructe și legume crude sau uscate și sucuri naturale obținute din acestea.
Se pot include de asemenea leguminoase sau cereale înmuiate și încolțite, nuci și semințe de crude, lapte din nuci (ex. lapte de migdale), lapte de cocos, ulei de măsline, fructe uscate, alimente fermentate.
Fursecuri crude din migdale și miere – rețetă
Durată totală de preparare: 5 minute
Nr. de porții: 10 fursecuri
Ingrediente
• 1 ½ căni de migdale crude
• ¼ cană de miere
• ¼ cană de ulei de cocos
• ½ cană de stafide
• 2 lingurițe de extract de vanilie
• 1 lingură de scorțișoară
• ¼ linguriță de sare
Mod de preparare
Pentru a pregăti fursecurile, trebuie să măcinați mai întâi ingredientele.
În acest scop puteți utiliza un robot de bucătărie cu lama S sau un blender cu viteză mare.
Procesați migdalele până se pulverizează complet și se transformă în făină. Pot rămâne și bucăți mai măricele, dacă vreți ca fursecurile să aibă o textură mai crocantă.
Transferați făina de migdale într-un bol încăpător. Adăugați mierea de albine, uleiul de cocos, extractul de vanilie, scorțișoara și sarea.
Amestecați bine cu o lingură sau cu o paletă de silicon. Trebuie să obțineți o compoziție legată.
La final adăugați stafidele și amestecați pentru incorporare.
Următorul pas este să puneți bolul în frigider. Compoziția trebuie să stea la rece o oră pentru a o putea modela.
Luați câte puțină compoziție și modelați-o între palme sub forma unor biluțe. Aplatizați-le apoi cu degetele, dându-i o formă de fursec rotund.
Procedați așa până terminați toată compoziția.
Păstrați fursecurile din migdale și miere într-o caserolă în frigider.
Se servesc reci. Consumați-le cât mai repede, deoarece conțin doar ingrediente crude.
Le puteți ține în frigider până la 4 zile.
Fursecurile crude din migdale și miere pot acompania ceașca de cafea de dimineață.
Merg foarte bine și alături de un pahar cu lapte vegetal rece.
Sunt dulci și aromate. Au un gust bogat și intens.
Note și sugestii
Autoarea rețetei recomandă să porniți de la o cantitate mai mică de miere și să ajustați gustul după preferință.
Nu înlocuiți uleiul de cocos, deoarece acesta ajută la întărirea fursecurile după ce stau la rece.
Informații nutriționale
Fursecurile cu migdale și miere au un scor nutrițional ridicat de 82 din 100.
Conțin puține calorii, carbohidrați și sodiu.
Sunt o sursă bună de proteine, vitamina E și vitamina B2.
O porție (45 g) conține:
→ 225 calorii
→ 5 g de proteine
→ 16 g de grăsimi
→ 19 g de carbohidrați
→ 3 g de fibre
→ 14 g de zaharuri
→ 68 mg de calciu
→ 60 mg de sodiu
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de crudități:
Bomboane crude, din căpșuni și nucă de cocos
Chifteluțe din legume crude, nuci și semințe (fără preparare termică)
Prăjitură din ingrediente crude, fără zahăr, fără făină – sănătoasă, vegetală, rapidă, delicioasă
Surse articol:
1. The Rawtarian, Raw cinnamon raisin oatmeal cookies: https://www.therawtarian.com/raw-cinnamon-raisin-oatmeal-cookies
2. Yvette Brazier, Kathy E. Warwick, The raw food diet – should I try it? Healthline: https://www.medicalnewstoday.com/articles/7381