Brioșe cu banane și cafea, fără gluten

Ce poate fi mai potrivit lângă ceașca de cafea decât o brioșă din banane și cafea?

Dacă vă place mult aroma cafelei, încât ați vrea să o includeți în toate deserturile, cu siguranță rețeta de mai jos vă va încânta.

Briose cu banane si cafea

Imagine cu titlu sugestiv: Briose cu banane si cafea: realfoodforager

Brioșele pot fi servite și cu lapte, iaurt sau fructe.

În acest fel vor deveni un mic-dejun în toată regula.

Le puteți lua de asemenea la pachet, fie la serviciu, fie la școală sau în călătorie.

Durează jumătate de oră să le faceți.

BRIOȘE CU BANANE ȘI CAFEA – REȚETĂ

Nr. de porții: 12 brioșe

INGREDIENTE

• 3 banane coapte
• 180 ml de lapte vegetal
• 1 lingură de ulei de cocos (sau alt tip de ulei)
• 156 g de făină de ovăz
• 116 g de făină de năut
• 112 g de zahăr
• 1 lingură de cafea instant
• 2 lingurițe de praf de copt
• ¼ linguriță de sare

INGREDIENTE TOPPING

• 2 lingurițe de zahăr
• ¼ linguriță de scorțișoară
• 12 nuci

MOD DE PREPARARE

Curățați bananele de coajă. Rupeți-le bucăți și puneți-le într-un bol larg.

Pasați-le cu furculița până se fac piure.

Adăugați laptele și uleiul de cocos.

Amestecați bine.

Adăugați făina de ovăz și cea de năut, zahărul, praful de copt, sarea și cafeaua instant.

Amestecați totul cu o lingură.

Compoziția pentru brioșe este gata.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Puteți folosi o tavă cu orificii pentru brioșe, sau puteți pune compoziția în forme individuale de brioșe, fie din silicon, fie din hârtie.

Ungeți tava cu puțin ulei.

Umpleți formele pe trei sferturi cu compoziție.

Amestecați zahărul și scorțișoara într-un bol. Presărați amestecul deasupra fiecărei brioșe.

La final, introduceți câte un miez de nucă în centru.

Astfel, brioșele vor arăta mult mai bine și vor avea o aromă mai intensă, datorită scorțișoarei.

Introduceți brioșele în cuptorul preîncălzit.

Au nevoie de doar 15-18 minute să se facă.

Dar depinde de cuptorul fiecăruia.

Faceți testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor.

Briose cu banane si cafea fara gluten

Imagine cu titlu sugestiv: Briose cu banane si cafea fara gluten: realfoodforager

Lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le puteți scoate din forme.

NOTE ȘI SUGESTII

Făina de ovăz poate fi cumpărată din magazin, sau poate fi făcută în casă.

Se macină pur și simplu fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea sau prin robot, până se fac pulbere.

Puteți folosi orice fel de lapte vegetal doriți: de migdale, de ovăz, de orez, de cocos, de soia etc.

Dacă nu aveți nuci, puteți decora brioșele la final cu bucăți de ciocolată. Acestea se vor topi la copt și vor da brioșelor un gust deosebit.

Brioșele cu banane și cafea se pot servi imediat.

Sunt bune și calde și reci. Rezistă la temperatura camerei 3 zile, într-o caserolă cu capac.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de brioșe:

Brioșe fără zahăr, făină sau ulei – din banane și ovăz
Brioșe de post, din ovăz și banane – fără zahăr și făină
Brioșe de post, cu făină integrală și ciocolată neagră – sățioase și rapide

Rețetă preluată din: Pick Up Limes, Banana Coffee Muffins: https://www.pickuplimes.com/recipe/banana-coffee-muffins-325

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.