Papanași cu mere fără zahăr – desert rapid și sățios

Dacă vă plac papanașii fierți, găluștele sau colțunașii, această rețetă vă va încânta!

Propunerea vine de la Magiciana Fit, un site cu rețete dietetice și sănătoase, create special pentru cei care țin cură de slăbire.

Papanasi cu mere fara zahar - desert rapid si satios

Imagine cu titlu sugestiv: Papanasi cu mere fara zahar – desert rapid si satios

Papanașii cu mere sunt un fel de gogoșele fierte. Se fac doar din făină de grâu și mere.

Nu conțin zahăr, nici ulei sau alte grăsimi.

Sunt în schimb bogați în fibre și proteine. De aceea sunt sățioși și hrănitori.

În plus, au efecte stimulente asupra digestiei.

Un ingredient opțional, dar recomandat, este scorțișoara. Aceasta la rândul ei accelerează metabolismul și inhibă apetitul pentru dulciuri.

Combinația dintre măr și scorțișoară este întotdeauna reușită, indiferent de rețetă.

Durata de preparare este foarte mică, iar metoda foarte simplă.

PAPANAȘI CU MERE – REȚETĂ

Nr. de porții: 20 de papanași
Durată de preparare: 30 de minute

INGREDIENTE

• 3 mere mari
• 140 g de făină de grâu integral
• 1 linguriță de scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Curățați merele de coajă dacă le-ați cumpărat din supermarket.

Dacă sunt din producție proprie sau dintr-o sursă de încredere, nu este nevoie să le decojiți.

Spălați-le și dați-le prin răzătoarea cu găuri mici.

Nu le scurgeți de zeamă. Adăugați peste ele făina și scorțișoara.

Amestecați cu mâna, până rezultă un aluat.

Acoperiți vasul și dați aluatul în frigider. Lăsați-l să stea la rece o oră.

Astfel se va întări și veți lucra mai ușor cu el.

Modelați aluatul într-un sul. Tăiați-l în bucăți mici egale.

Modelați fiecare bucată de aluat într-o biluță de dimensiunea unei mingi de golf.

După ce ați format papanașii, dați-i prin puțină făină.

Umpleți o cratiță pe jumătate cu apă. Adăugați și puțină sare. Așezați-o pe foc. Când apa a început să clocotească, scufundați papanașii rând pe rând.

Amestecați ocazional în apă cu o paletă, pentru a nu se lipi unul de altul.

Lăsați papanașii să fiarbă 10-15 minute. Sunt gata când se ridică la suprafață.

Papanașii cu mere se servesc în boluri sau pe farfurii. Se pot presăra peste ei suplimentar pudră de scorțișoară.

Papanașii cu mere pot fi un desert inedit pentru copii și adulți deopotrivă.

NOTE ȘI SUGESTII

Puteți înlocui făina de grâu cu făină de secară, de ovăz sau de hrișcă.

De asemenea, dacă vreți ca papanașii să fie mai dulci, puteți adăuga în compoziție stevia sau eritritol.

Acești îndulcitori naturali nu cresc numărul de calorii, nici nu afectează zahărul din sânge sau insulina.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O porție, adică un papanaș cu mere făcut după această rețetă conține:

• 352 de kilocalorii
• 64 g de carbohidrați
• 12 g de fibre
• 10 g de proteine
• 2 g de grăsimi

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite:

Cele mai pufoase găluște cu prune, fără zahăr în aluat

Papanși dietetici din brânză și banană – fără făină, ouă, ulei sau zahăr

Gomboți (găluște) cu magiun de post

Papanași fierți, cu hrișcă – rețetă dietetică, fără zahăr

Rețetă preluată din: Magigiana Fit, Gogoșele din mere și grâu integral: https://www.magicianafit.ro/reteta/gogosele-din-mere-si-grau-integral

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.