Tiramisu din ovăz – dietetic și vegan (fără zahăr)

Vă place mult prăjitura Tiramisu dar sunteți la cură de slăbire?

Există o metodă prin care vă puteți bucura de aceste desert fără să vă abateți de la regimul hipocaloric pe care îl urmați.

Tiramisu din ovaz dietetic si vegan (fara zahar)

Imagine cu titlu sugestiv: Tiramisu dietetic: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Am găsit o alternativă dietetică la rețeta originală. Versiunea prezentată mai jos este total diferită de cea clasică. Însă merită încercată.

Este de fapt un desert din ovăz, iaurt și pudră de cacao. Poate fi o alegere excelentă pentru micul-dejun sau pentru un desert ușor.

Nu conține nici unul din ingredientele specifice care se folosesc la Tiramisu. Cu excepția cafelei și pudrei de cacao.

În rest, rețeta este cu totul modificată.

Prepararea este mult mai rapidă. Fără pișcoturi, fără cremă de mascarpone. Fără frișcă.

TIRAMISU DIETETIC DIN OVĂZ – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 60 g de fulgi de ovăz
• 1 linguriță de semințe de in măcinate
• 80 ml de lapte vegetal
• 80 ml de cafea espresso
• 3 linguri de iaurt vegan de soia sau de cocos
• 2 lingurițe de miere lichidă sau sirop de arțar
• ½ linguriță de extract de vanilie
• ½ linguriță de pudră de cacao
• 1 praf de sare
• câteva picături de extract de migdale sau rom

MOD DE PREPARARE

Puneți fulgii de ovăz și semințele de in măcinate (prin râșnița electrică de cafea) într-un bol. Adăugați laptele, mierea și espresso.

Puneți sarea, apoi extractele de vanilie și migdale sau rom.

Amestecați bine, până se omogenizează ingredientele. Acoperiți vasul și dați-l la frigider.

Lăsați amestecul să stea la rece minim o oră, cât să se înmoaie fulgii de ovăz și de in și să se se închege compoziția.

De preferat este să așteptați până a doua zi.

După ce a trecut timpul de așteptare, amestecați cu o lingură și transferați terciul în pahare.

Puneți un strat de terci de ovăz, apoi un strat subțire de iaurt. Din nou un strat de ovăz și un strat de iaurt. Continuați astfel până terminați toată compoziția.

Pudrați deasupra cu cacao trecută prin sită. Puneți un strat generos de pudră de cacao.

Tiramisu din ovăz este gata. Îl puteți servi imediat.

Dacă vă place ce a ieșit, data viitoare măriți cantitățile și faceți acest Tiramisu într-o tavă.

NOTE ȘI SUGESTII

Laptele vegetal trebuie să fie îndulcit și aromat. Cel mai bun este laptele de soia cu vanilie sau laptele de cocos.

Merge și laptele de migdale sau de orez.

De asemenea, iaurtul vegan trebuie să fie dulce. Optați pentru iaurt de soia cu vanilie sau iaurt de cocos. Acesta din urmă are de regulă aromă de fructe (ananas, afine, mango).

În locul pudrei de cacao puteți folosi ciocolată rasă pentru decorarea paharelor.

Cafeaua făcută la espressor este mai concentrată și dă un gust intens acestei rețete.

Dar dacă nu aveți un astfel de aparat, puteți folosi o cafea mai concentrată.

REȚETE SIMILARE

Pe site-ul nostru puteți găsi mai multe rețete inedite de Tiramisu:

Tort Tiramisu cu gust de înghețată (sau invers) – îl faci în 15 minute
„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post
Tiramisu de post, bogat în fier – desert din cartea „Nu Hrăni Cancerul!”
Tiramisu raw-vegan – fără pișcoturi, zahăr și ouă

Sursă articol: The Green Creator, Tiramisu overnight oats: https://thegreencreator.com/tiramisu-overnight-oats/#tasty-recipes-27320-jump-target

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.