Brioșe fără zahăr, făină sau ulei – din banane și ovăz

Dacă obișnuiești să prepari dulciuri în casă, încearcă ceva diferit. Brioșele cu banane și ovăz sunt un desert inedit, fără zahăr și fără făină.

Bananele asigură dulceața necesară, iar ovăzul înlocuiește făina de grâu – care poate cauza probleme unor persoane.

Briose fara zahar, faina sau ulei - din banane si ovaz

Imagine cu titlu sugestov: briose fara zahar, faina sau ulei – din banane si ovaz

În această rețetă, bananele pasate țin loc nu doar de îndulcitor. Consistența lor cremoasă poate substitui untul, uleiul sau oul.

Trebuie să știți că fulgii de ovăz nu se comportă la fel precum făina obișnuită. Preparatele cu ovăz nu ies la fel de pufoase, ci mai curând umezi în interior și crocante la exterior.

BRIOȘE DIN BANANE ȘI FULGI DE OVĂZ – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 2 banane
• 300 ml de lapte de soia
• 300 ml de lapte de cocos (sau tot lapte de soia)
• 300 g de fulgi de ovăz mărunțiți
• 25 g de nucă de cocos
• 25 g de pudră de cacao
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de scorțișoară
• fructe de pădure, vișine, cireșe, afine, merișoare, stafide, nuci, bucăți de ciocolată etc.

MOD DE PREPARARE

Decojiți și rupeți bananele. Puneți-le într-un bol și pasați-le cu furculița. Trebuie să obțineți un terci fin, fără bucăți mari.

Adăugați peste ele laptele, sarea, scorțișoara și ovăzul.

Fulgii de ovăz trebuie mărunțiți puțin în robot înainte de a-i adăuga.

Amestecați cu telul până se incorporează bine.

Turnați apoi și laptele de cocos.

Puneți nuca de cocos, pudra de cacao și praful de copt.

Amestecați bine cu telul, până la omogenizare.

Compoziția trebuie să stea în repaos jumătate de oră înainte de a o pune la copt.

În acest răstimp, fulgii de ovăz vor absorbi din lichid și vor îngroșa compoziția.

După jumătate de oră, amestecați în compoziție. Veți vedea că deja s-a îngroșat.

Luați o tavă sau o formă cu orificii speciale pentru brioșe. Dacă folosiți o tavă din teflon, ungeți orificiile cu ulei.

Dacă utilizați o formă de silicon, nu este nevoie să folosiți ulei.

Sau puteți folosi forme de brioșe individuale, fie din silicon, fie din hârtie.

Alternați straturile de compoziție, fructe și compoziție.

Turnați câte 1 lingură de compoziție în fiecare orificiu.

Așezați deasupra 1 lingură de fructe de pădure, vișine, cireșe sau alte fructe care vă plac.

La final puneți iarăși câte 1 lingură de compoziție.

Fructele pot fi proaspete sau congelate.

Bateți formele de masă pentru a elimina bulele de aer.

Introduceți tava sau formele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Brioșele se coc foarte repede. În 20-25 de minute ar trebui să fie gata.

Lăsați-le să se răcorească înainte de a le scoate din forme.

Sunt moi în interior și ușor crocante la exterior.

REȚETE SIMILARE

Brioșe de post, din ovăz și banane – fără zahăr și făină
Brioșe rapide, cu ovăz și mere, fără zahăr
Brioșe de post, cu ovăz, stafide și semințe

Veți fi surprinși de dulceața și aroma acestor brioșe din banane și ovăz, în ciuda faptului că nu conțin zahăr tos.

Bananele pe care le folosți în rețetă trebuie să fie coapte bine pentru a da brioșelor dulceața necesară.

Copiii le vor adora, mai ales dacă îi deprindeți de mici cu astfel de dulciuri, făcute din fructe și cereale, fără mult zahăr.

Brioșele din banane și ovăz sunt vegane. Aceasta înseamnă că pot fi consumate în siguranță și de cei care au intoleranță la lactoză sau sunt alergi la ou.

Rețetă preluată din: Alu’s Kitchen, Brioșe vegane cu ciocolată: https://www.youtube.com/watch?v=ZQFZVXzj4f8&ab_channel=Alu%27sKitchen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.