Cum să faci iaurt de căpșuni – un desert spumos fabulos și natural!

Iaurtul de căpșuni făcut după rețeta de mai jos este un desert spumos fabulos.

Este 100% natural și sănătos. Nu conține zahăr, nici amidon sau alți aditivi nedoriți. Are doar 3 ingrediente.

Cum sa faci iaurt de capsuni – un desert spumos fabulos

Cum sa faci iaurt de capsuni – un desert spumos fabulos: Bublikhaus – www.freepik.com

Veți fi surprinși de cât de ușor se face în casă. Metoda de preparare este foarte simplă.

Trebuie doar să aveți răbdare câteva zile să fermenteze.

Citește și – Labneh – cremă de iaurt libaneză – senzațională!

IAURT DE CĂPȘUNI – REȚETĂ

INGREDIENTE

  • 200 g de căpșuni (7-8 bucăți)
  • 500 ml de lapte
  • 20 de grame de de iaurt natural (cca 3 linguri)

MOD DE PREPARARE

Căpșunile pot fi proaspete sau congelate. Optați pentru lactate integrale naturale, dintr-o sursă de încredere.

Iaurtul trebuie să fie simplu, fără îndulcitori sau alte ingrediente. Ideal ar fi să utilizați un iaurt de casă.

Puneți-le într-un vas înalt (paharul de la blenderul vertical).

Adăugați laptele și introduceți blenderul.

Mixați totul până când fructele se mărunțesc complet și devin una cu laptele.

Veți obține o compoziție spumoasă de culoare roz.

Turnați-o într-o cratiță.

Așezați vasul pe foc și încălziți amestecul.

Când a devenit cald la atingere (testați cu degetul), luați cratița de pe foc.

Adăugați iaurtul și amestecați până se incorporează.

Turnați compoziția în borcane de sticlă.

Înfiletați bine capacele.

Înveliți borcanele cu prosoape și ampasați-le într-un loc călduros.

Scopul este ca amestecul de lapte, căpșuni și iaurt să se transforme în lapte bătut sau lapte acru.

Cu cât sunt mai mari temperaturile, cu atât mai repede va fermenta.

Dacă este cald, în 6 ore veți obține un iaurt spumos delicios.

Citește și – Înghețată fără zahăr, din banane și iaurt – doar 2 ingrediente

Acest iaurt de căpșuni nu se compară cu iaurturile de fructe din comerț.

NOTE ȘI SUGESTII

Este spumos, cremos, aerat. Are o aromă delicată și fină.

Dacă vi se pare că trebuie îndulcit mai mult, puteți adăuga puțină miere în momentul servirii.

Îl puteți consuma la micul-dejun sau ca desert. Copiii îl vor adora pur și simplu!

Poate înlocui sau spuma de căpșuni sau înghețata în timpul verii (dacă îl puteți în congelator sau îl serviți rece din frigider).

Nu vă plac căpșunile, sau nu le aveți în casă? Nici o problemă. Le puteți înlocui cu alte fructe.

Urmând rețeta de mai sus puteți face iaurt din zmeură, afine, banane, vișine etc. Important este ca fructele să fie cărnoase.

Citește și – Ce se întâmplă dacă fierbi un borcan cu iaurt

Sursă articol: Leckere schenelle rezepte, Turnați o căpșună în lapte: https://www.youtube.com/watch?v=J20GLUuaC88&ab_channel=leckereschnellerezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.