Biscuiți de post cu vin – fragezi, crocanți și parfumați!

Acești biscuiți de post cu vin se fac atât de ușor încât cu siguranță veți reveni la această rețetă de multe ori.

Mai ales dacă aveți copii. Aceștia iubesc ronțăielile, și decât să le dați biscuiți din comerț, mai bine îi faceți în casă.

Biscuti cu vin (de post) - fragezi, parfumati, crocanti

Biscuti cu vin (de post) – fragezi, parfumati, crocanti

Versiunea prezentată mai jos este pentru zilele de post. Chiar și așa, rezultatul este neașteptat de bun. Nimeni nu își va da seama că nu conțin lapte sau ou.

Sunt atât de parfumați și fragezi, încât veți avea mare succes cu ei pe o masă festivă.

Ce fel de vin puteți folosi

Ingredientul secret, care dă biscuiților o aromă și o frăgezime aparte, este vinul.

Autoarea rețetei – Divă în Bucătărie, a folosit vin alb demisec. Însă noi am mers pe varianta de vin roze, dulce.

A ieșit o nebunie! Optați pentru tipul de vin pe care îl aveți în casă. Cu cât mai dulce și parfumat este, cu atât mai gustoși vor ieși biscuiții.

Alcoolul se evaporă în momentul coacerii, de aceea biscuiții pot fi dați și celor mici.

Autoarea menționează că rețeta este inspirată dintr-o rețetă de biscuiți italiană. Se numesc „ciambelle al vino bianco e anice” și conțin în mod tradițional vin și anason.

Dacă nu aveți această mirodenie, sau nu vă place gustul, o puteți înlocui cu scorțișoară, ca în rețeta de mai jos.

Biscuiții nu au mult ulei, nici mult zahăr. În cazul în care nu vreți să folosiți zahăr, îl puteți înlocui cu eritritol sau stevia sau alt îndulcitor natural. 

Biscuiți de post cu vin – rețetă

Ingrediente

Nr. de porții 30 de biscuiți

400 g de făină

120 ml de vin

120 ml de ulei

120 g de zahăr

½ pliculeț de praf de copt

½ linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de coajă de lămâie sau portocală rasă

puțină sare

zahăr pudră vanilat, pentru decor

Mod de preparare

Deși ar părea greu la prima impresie să faci biscuiți în casă, rețeta aceasta vă demonstrează contrariul.

Aluatul se face extrem de ușor. Amestecați într-un bol încăpător făina cu praful de copt, zahărul, sarea și scorțișoara.

Separat, amestecați uleiul cu vinul și coaja rasă de citrice.

Turnați amestecul lichid în bol și amestecați cu o lingură. Când începe să se prindă de lingură, frământați cu mâinile.

Aluatul nu necesită frământare ca cel pentru pâine. Frământați cât să obțineți o cocă omogenă, legată.

Aluatul acestor biscuiți este fraged, uleios și sfărâmicios.

Modelarea biscuiților este neașteptat de simplă, în ciuda aparențelor.

Împărțiți aluatul în biluțe. Luați fiecare bilă și răsuciți-o între palme sub forma unui șnur. Conectați capetele șnurului și dați-le o formă țuguiată. Lipiți bine captele.

Vedeți în imagine cum se modelează.

Biscuiti cu vin - reteta de post

Biscuiti cu vin – reteta de post

Îi puteți face mai groși sau mai subțiri. Cei subțiri se usucă mai bine și au o textură mai crocantă.

Așezați biscuiții în tava unsă cu foarte puțin ulei.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

În circa 20 de minute biscuiții cu vin sunt gata. Depinde de cuptorul fiecăruia. Verificați talpa, căci la suprafață nu se vor rumeni.

Când s-au rumenit pe fund, sunt gata.

Nu vă fie frică să îi faceți mai rumeni dedesubt. Nu vor avea gust de ars, dimpotrivă, vor fi foarte crocanți și buni la gust.

Dacă îi vreți mai moi, lăsați-i mai puțin, cât să fie doar aurii.

Când îi scoateți din tavă veți vedea că sunt moi. De aceea trebuie să îi manevrați cu grijă. După răcire se vor usca.

Tăvăliți-i bine prin zahăr pudră și așezați-i pe platoul de servire.

Biscuiti de post cu vin

Biscuiti de post cu vin

Seamănă cu biscuiții șprițați, care se făceau pe vremuri cu mașina de carne și forma aceea specială.

Însă au o aromă mai bogată și sunt mai parfumați, datorită vinului.

Merită să îi încercați. Dacă ați făcut rețeta și v-a plăcut, arătați-ne câteva poze.

Alte rețete de biscuiți de casă

Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente 

Celebrii biscuiți scoțieni cu unt, care se topesc în gură (doar 4 ingrediente)

Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos

Rețetă preluată din: Divă în Bucătărie, Biscuiți de Post cu Vin Alb: https://divainbucatarie.ro/2019/03/06/biscuiti-de-post-cu-vin-alb/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.