Cum să faci cea mai bună salată de ouă fierte

Fie că mai aveți ouă de la Paște, fie că aveți musafiri și vreți să le serviți un aperitiv consistent, salata de ouă este o alegere potrivită.

Ingredientele care vă trebuie sunt ușor de procurat.

Cum sa faci cea mai buna salata de oua fierte

Cum sa faci cea mai buna salata de oua fierte

Nu renunțați la legume. Acestea vor da salatei mai multă textură, aromă, dar și culoare.

Ceapa verde este obligatorie. O altă legumă inedită pe care o puteți adăuga este apio.

Aceasta se găsește în magazinele mari, precum Lidl. Are o aromă deosebită.

De asemenea, castraveciorii murați fac diferența în salata de ouă. La fel și muștarul, care echilibrează gustul înecăcios al gălbenușurilor.

Salată de ouă – rețetă

Nr. porții: 2-4

Ingrediente

5 ouă fierte

½ tulpină de apio

3-4 castraveciori murați

2-3 fire de ceapă verde

½ legătură de mărar

1-2 linguri de muștar

2-3 linguri de maioneză

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Când fierbeți ouăle, adăugați și puțin oțet în apă.

Coaja se va înmuia și se vor curăța mai ușor.

Fierbeți-le mai moi sau mai tari, după preferință.

Însă la salata de ouă merg cele cu gălbenușul mai tare.

După ce s-au răcit, decojiți-le și tăiați-le cubulețe.

Transferați-le într-un bol.

Cea mai buna salata de oua fierte

Cea mai buna salata de oua fierte

Spălați apio, ceapa verde și mărarul.

Tocați mărunt tulpina de apio. Ceapa verde cu tot cu cozi se taie rondele.

Mărarul se toacă fin.

Puneți toate aceste ingrediente în bol.

Clătiți castraveții și tăiați-i cubulețe mici.

Aceștia pot fi murați în saramură sau în oțet.

Puneți-i peste restul ingredientelor din bol.

La final, adăugați maioneza, muștarul și sare după gust.

Amestecați ușor, pentru a nu zdrobi complet ouăle.

Gustați și vedeți dacă mai este nevoie de ceva. Poate salata de ouă mai necesită puțin muștar, maioneză sau sare.

Se poate adăuga și puțin suc de lămâie.

Alte rețete cu ouă

Ouă turcești (fierte și călite în sos picant) – rețetă senzațională!

Ouă poșate cu iaurt – o rețetă turcească din sec. 15

Ouă turcești, în sos de roșii, ardei și brânză (Menemen)

Informații nutriționale și beneficii

Ouăle sunt atât de hrănitoare încât ar trebui să le includem în mod regulat în dietă.

Un ou mare fiert tare, de 50 de grame conține:

77 de calorii

0,6 g de carbohidrați

5,3 g de grăsimi

1,6 g de grăsimi saturate

2 g de grăsimi mononesaturate

212 mg de colesterol

6,3 g de proteine

Un ou fiert acoperă 22% din doza zilnică recomandată de seleniu, 15% din doza de vitamina B2, 9% din vitamina B12, 7% din B5 și 6% din vitamina A.

Ținând cont de bogăția de nutrienți pe care o oferă, conținutul de calorii nu este atât de mare.

Ouăle sunt sărace în carbohidrați. Sunt o sursă completă de proteine.

Cu toate că au în compoziție colesterol, ouăle nu cresc colesterolul din sânge.

Studiile recente au arătat că colesterolul alimentar nu afectează major colesterolul sangvin.

Nici nu crește riscul de boli cardiovasculare.

Citește și – Ouăle cresc colesterolul și înfundă arterele? – analiza surprinzătoare a doctorului Sten Ekberg

Ouăle susțin sănătatea ochilor și a creierului

Un beneficiu mai puțin cunoscut al ouălor este protecția pe care o oferă ochilor.

Antioxidanții și nutrienții pe care îi conțin susțin sănătatea oculară și pe cea a creierului.

De pildă, luteina și zeaxantina sunt doi carotenoizi din ouă care previn bolile de ochi.

Mai exact, acești antioxidanți combat leziunile provocate de radicalii liberi la nivelul ochilor.

Luteina și zeaxantina din gălbenuș încetinesc dezvoltarea cataractei și previn degenerescența maculară.

Colina din ouă ajută la producția de acetilcolină, un neurotransmițător care susține memoria și învățarea.

Un ou mare, fiert tare, furnizează 147 mg de colină, care înseamnă 17% din doza zilnică recomandată.

Surse articol:

1. Șef Paul Constantin, Cea mai delicioasă salată de ou: https://www.youtube.com/watch?v=U5it5bp3_Fg&ab_channel=%C8%98efPaulConstantin
2. Kaitlyn Berkheiser, Hard-boiled egg nutrition facts, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/boiled-egg-nutrition#boiled-vs-fried

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.