Pască cu brânză și ciocolată – cu blat fraged de pandișpan
Această pască cu brânză și ciocolată cu blat de pandișpan se prezintă ca o adevărată prăjitură.
Spre deosebire de pasca tradițională cu aluat, aceasta se prepară mult mai repede și este absolut delicioasă.
Blatul este făcut după rețeta de pandișpan. De aceea pasca este deosebit de fragedă și moale.
Nu trebuie să frământați aluat, să-l lăsați la dospit și apoi să-l modelați.
Rețetele de pască fără aluat sunt foarte populare, datorită ușurinței cu care se prepară.
Compoziția pentru blat se face la robot. Se amestecă toate ingredientele și se toarnă în tavă.
La fel și umplutura de brânză. Se mixează până devine omogenă, după care se toarnă peste blat.
Nu vă trebuie nici multe ouă, nici multă brânză sau unt. Ingredientele sunt foarte accesibile.
Deasupra se mai pune un strat de blat maro, pentru a dă păștii un aspect mai elegant.
Dar dacă nu vreți să vă complicați, puteți face doar două straturi: unul de blat dedesubt și unul de brânză.
Eventual puteți decora pasca la final cu un strat lucios de glazură din ciocolată.
Sau o puteți pudra cu zahăr vanilat.
Cu siguranță va fi pe placul celor mici și mari deopotrivă.
Cuprins
Pască cu brânză și ciocolată – rețetă
Ingrediente pentru blat:
- 1 ou
- 100 g de unt moale
- 100 g de zahăr
- 200 ml de lapte
- 200 g de făină albă
- 2 linguri de cacao închisă la culoare
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 2 ouă
- 500 g de brânză de vaci
- 100 g de unt moale
- 2 linguri de griș
- 100 g de zahăr
- 1 esență de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
- 2 linguri de cacao
- 20 g de unt
- 3 linguri de apă
- 40 g de zahăr
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi umplutura de brânză, să o aveți făcută.
Este foarte important ca brânza să aibă consistența potrivită. Autoarea recomandă o brânză moale și proaspătă, dar scursă.
Dacă are zer, lăsați-o la scurs peste noapte.
Dacă brânza este cremoasă și curge, nu este bună pentru rețeta de pască.
Puneți brânza în vasul robotului cu lama S. Adăugați ouăle, zahărul, untul moale și grișul.
Mixați totul până rezultă o compoziție omogenă, care nu curge. La final incorporați esența de vanilie.
Este important ca compoziția să fie fină. În cazul în care nu aveți un robot de bucătărie, amestecați totul cu lingura. La final treceți compoziția prin sită.
Pregătiți acum blatul. Se face precum pandipșanul.
Puneți zahărul, untul și oul într-un bol. Introduceți mixerul și mixați până obțineți o spumă omogenă.
Incorporați laptele. Mixați din nou, apoi puneți făina, praful de copt și cacaua.
Amestecați totul cu mixerul, iar la final incorporați esența de vanilie.
Compoziția de blat trebuie să fie fină și omogenă.
Ungeți un inel culinar (formă rotundă cu pereții detașabili) cu diametrul de 24 sau 26 cm. cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt.
Turnați jumătate din compoziția de blat în tavă. Distribuiți uniform și nivelați cu dosul unei linguri.
Deasupra puneți toată umplutura de brânză. Distribuiți și nivelați.
Acoperiți stratul de brânză cu restul de compoziție maro rămasă. Puneți-o atent cu lingura și nivelați frumos.
În cazul în care crema de brânză este mai moale și se lipește de lingură, puneți compoziția maro cu o lingură din loc în loc, apoi distribuiți cu grijă să nu amestecați cele două compoziții.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Introduceți tava în cuptor.
Pasca cu ciocolată și brânză trebuie să stea circa 45 de minute.
Va crăpa puțin deasupra. Dar nu vă faceți griji, o veți decora cu o glazură de ciocolată.
Scoateți tava din cuptor. Așteptați să se răcească, apoi desprindeți marginile de formă cu un cuțit.
Scoateți pasca pe un grătar.
Pregătiți glazura. Puneți zahărul, apa, untul și cacao într-un ibric, pe aragaz.
Focul trebuie să fie potrivit. Amestecați cu telul pentru a evita formarea cocoloașelor.
Când untul și zahărul s-au topit și glazura s-a legat, turnați-o deasupra păștii.
Distribuiți-o cu o lingură sau cu o spatulă.
Se lasă la răcit, apoi se introduce în frigider.
Rețete similare
Pască cu ciocolată și blat pufos de pandișpan – vă iese garantat!
Pască cu brânză, ciocolată și mascarpone
După câteva ore glazura se va întări, iar pasca va fi numai bună de mâncat.
Dar cu siguranță o veți pregăti cu 2-3 zile înainte de Paști. În acest caz, înfoliați-o ca să se păstreze moale.
Este chiar mai bună după ce stă câteva zile la rece, deoarece blatul devine mai moale și pasca are un gust mai bogat și mai aromat.
Rețetă preluată din: LaLena, Pască cu ciocolată și brânză: https://www.lalena.ro/reteta/515/Pasca-cu-ciocolata-si-branza/