Vin de Afine și Vin de Ceapă: Reţete Medicinale

Toate lucrurile au fost create de Dumnezeu pentru a-i sluji omului. Însă nu toate sunt folositoare. Omul a fost înzestrat cu liberul arbitru şi inteligenţă, calităţi care îi oferă posibilitatea de a alege mereu între bine şi rău. La capitolul Sănătate, plantele medicinale sunt un dar de Sus. Cu ajutorul lor ne putem menţine sănătoşi, sau ne putem vindeca de boli, de la formele cele mai uşoare până la cele incurabile.

retete vinuri medicinale

Întoarcerea la natură

Este la modă să trăieşti ecologic, însă este nevoie de ceva mai mult efort pentru a menţine un echilibru între ceea ce consumi şi ceea ce oferi în schimb mediului în care trăieşti. Omul are puterea de a-şi schimba viaţa şi de a adopta un regim mai sănătos. El poate lua mai multă energie din mediul vegetal. Cel mai eficient mod de a ne revitaliza organismul, atât fizic, cât şi mental, este să consumăm mai multe produse bio, sau verzi.

Am ales pentru astăzi două reţete naturiste simple şi uşor de preparat în casă. Este vorba despre Vinul de Afine şi Vinul de Ceapă. Plantele cultivate în grădină cu propria ta mână sunt cele mai bune. Eşti încredinţat cel puţin că ele sunt 100% naturale şi că nu conţin compuşi străini.

Vinurile medicinale sunt poate ceva mai puţin cunoscute decât uleiurile vegetale sau tincturile preparate din rădăcină, frunze sau fructe  de plante. Însă ele sunt adevărate comori extrase din laboratorul naturii.

Vin de Afine – efecte şi preparare

 Se poate servi pentru un efect antiseptic, antidiareic şi bactericid. Este recomandat în:

• Constipaţie
• Diabet
• Diaree
• Insuficienţă biliară
• Ateroscleroză
• Fermentaţie intestinală

Se prepară dintr-un litru de vin roşu şi 500 g de afine. Se pun fructele într-un vas şi se fierb cu două pahare de apă, la foc mic, timp un sfert de oră. Se adaugă litrul de vin roşu şi se lasă conţinutul să fiarbă încă 15 minute. După ce se răceşte se filtrează. O altă variantă este să foloseşti un liru de vin alb, 100 g miere de albine, o linguriţă de scorţişoară şi una de cuişoare. Acest amestec se lasă la macerat timp de 8 zile, după care se filtrează şi se depozitează în sticluţe. Se administrează câte 25 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Vin de ceapă – efecte şi preparare

Are efect stimulativ general, diuretic şi tonic cardiac. Este recomandat în:

• Tulburări renale
• Astenie
• Hidrofizie

Se prepară dintr-un litru de vin alb, 5 cepe şi 100 g miere. Se rad cepele într-un bol, se pun cepele şi vinul şi se lasă la macerat timp de 8 zile. Se filtrează şi se consumă câte 50 ml de 3 ori pe zi, înaintea meselor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.