Cea mai fragedă pâine, coaptă în tigaie, pe aragaz

Pâinea din magazine nu mai este ce a fost odată. Este făcută din făină super-rafinată, fără pic de tărâțe.

Este plină de „amelioratori” care dau pâinii un aspect și un gust apetisant, dar care ne costă mult sănătatea.

Cea mai frageda paine, coapta in tigaie, pe aragaz

Imagine cu titlu sugestiv: Steve Johnson

Chiar nu se merită să cumperi pâine din magazin, decât dacă ai o urgență și chiar nu te pricepi deloc la gătit.

Nici nu vă trebuie multă iscusință pentru a face pâine în casă.

Pe canalul „Weltverborgen” puteți găsi o mulțime de tutoriale în acest sens.

Autoarea este o veritabilă inventatoare de rețete de pâine, una mai interesantă ca alta.

În rândurile de mai jos vă vom prezenta o rețetă de pâine de casă făcută în tigaie, pe aragaz.

Nici măcar pâinea coaptă în cuptor nu iese atât de fragedă, spune autoarea rețetei.

Este moale, suculentă și își păstrează această prospețime multe zile.

Pâine fragedă făcută în tigaie pe aragaz – rețetă

Ingrediente

  • 250 g de făină de grâu 550
  • 250 g de făină tip 1050 sau făină de secară
  • 280 ml de apă caldă
  • 1 linguriță de drojdie uscată

Mod de preparare

Începeți prin a hidrata drojdia uscată. Încălziți apa și turnați-o într-un bol sau într-un pahar. Adăugați drojdia, amestecați și lăsați-o la înmuiat câteva minute.

Într-un bol încăpător, amestecați cele două tipuri de făină.

Făina tip 1050 este din grâu organic, care provine din agricultură ecologică. Se găsește în magazinele online sau la magazinele naturiste. Dar poate fi înlocuită cu făină de secară sau o făină integrală.

Adăugați și sarea și amestecați cu o lingură de lemn.

Dacă drojdia s-a dizolvat bine, amestecați-o puțin și turnați-o în bolul cu făină.

Amestecați cu lingura de lemn la început, apoi cu mâinile.

Frământați aluatul până devine ferm dar elastic și nu se mai lipește de mâini.

Dați-i o formă de bilă. Ungeți palmele cu puțin ulei și ungeți bila de aluat pe toate părțile.

Acoperiți-l cu o folie de plastic și lăsați-l la dopsit circa o oră, sau până când își dublează volumul.

Desprindeți-l de pe marginile bolului și puneți-l pe masă.

Acum aluatul va fi și mai elastic. Nu se lipește de mâini din cauză că are puțină apă.

Împăturiți-l de câteva ori și dați-i o formă de bilă.

Aveți nevoie de tigaie antiaderentă pentru a coace pâinea. Aceasta trebuie să fie ușor adâncă și să aibă un capac înalt, care să permită aluatului să crească.

Pâinea va crește și va ieși bombată, nu plată.

Puneți aluatul în tigaia rece și acoperiți-o cu capacul. Lăsați-l să crească încă jumătate de oră.

Aprindeți aragazul și coaceți pâinea în jur de 50-60 de minute. Capacul trebuie să fie tot timpul pus pe tigaie.

Ridicați capacul după 40 de minute și verificați-o.

Când s-a întărit deasupra și a devenit fermă, o puteți întoarce. Puneți capacul la loc și mai lăsați încă 15-20 de minute.

La final trebuie să fie rumenă și crocantă la suprafață și moale pe laterale.

Lăsați pâinea să se răcească de tot.

Tăiați-o cu un cuțit zimțat, bine ascuțit.

Rețete similare

Pâinea „minune”, care se coace în borcan și rezistă până la 1 an! Rețetă revoluționară

Lipii din hrișcă verde făcute în tigaie – alternativă fabuloasă la pâinea din grâu

Pâine coaptă la tigaie – gata în 10 minute!

Feliile sunt deosebit de fragede, ca niște turte făcute în tigaie.

„Cuvintele nu pot descrie cât de fragedă este această pâine. Este într-adevăr una din cele mai bune pâini pe care le-am făcut vreodată”, mărturisește autoarea rețetei.

Rețetă preluată din: Weltverborgen, Pâine adevărată fără cuptor, pur și simplu în tigaie: https://www.youtube.com/watch?v=LlzczOEkiLQ&ab_channel=Weltverborgen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.