Ciorbă de avocado fără foc
Sunt multe motive pentru care vă recomandăm să încercați această ciorbă de avocado fără foc.
Fie vreți să includeți mai multe legume în dietă, fie țineți cură de slăbire, fie vreți să urmați un regim de hrană vie, fără preparare termică.

Imagine cu titlu sugestiv: stu_spivack
Sau pur și simplu vă place mult avocado și vreți să-l folosiți într-o rețetă nouă.
LaLena a postat pe site-ul ei de rețetă o minunată ciorbă de avocado fără foc.
Autoarea este Victoria Butenko, adeptă și promotoare a hranei vii și a rețelelor din crudități.
Se prepară la rece. Nu conține doar avocado, ci și multe alte legume.
Din acest motiv este o sursă bogată de vitamine, minerale, antioxidanți și nutrienți benefici sănătății.
Citește și – Legumele pot fi consumate în orice cantitate, iar fructele doar ca desert – dr. Mihaela Bilic
Chiar dacă nu pare o mâncare foarte atrăgătoare, cei care au gustat-o s-au arătat profund impresionați.
Ciorba este răcoritoare, dulce-acrișoară și ușor picantă.
Cuprins
Ciorbă de avocado fără foc – rețetă
Ingrediente
- 1 avocado
- 100 g de ridiche albă sau neagră
- 100 g de conopidă
- 50 g de apio sau rădăcină de țelină
- ½ morcov
- ½ ardei gras roșu
- 4 curmale
- 1 cm. rădăcină bcățică de ghimbir
- 1,5 lămâi
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- ½ legătură de pătrunjel verde
- 350-400 ml de apă
Mod de preparare
Avocado pe care îl folosiți la această rețetă trebuie să fie copt bine și moale.
Aveți nevoie de un blender de viteză mare (minim 1000 W).
Puneți apa în vasul blenderului. Stoarceți lămâile și turnați sucul peste apă.
Adăugați ghimbirul decojit, curmalele (de la care ați scos sâmburii), uleiul și sarea.
Spălați păturnjelul, țelina și ardeiul gras și puneți jumătate din ele în blender.
Mixați câteva minute, până când toate ingredientele se macină complet.
Trebuie să rezulte o compoziție fină.
Puneți ciorba obținută într-un bol.
Desfaceți conopida buchețele cât mai mici.
Morcovul, ridichea și cealaltă bucată de ardei se mărunțesc la robot. Sau le puteți da prin răzătoare.
Tăiați și pulpa de avocado cubulețe.
Puneți toate aceste ingrediente tăiate în ciorbă.
Asezonați cu sare sau alte condimente, după gust.
Dacă vreți ca ciorba să fie mai acră, mai adăugați suc de lămâie.
Se servește în boluri mici, cu pătrunjel vede totcat pe deasupra.
Rețete similare
Supă de morcov și avocado fără fierbere – rețetă + beneficii
Supă rece de avocado și castravete (rețetă video)
Supă-cremă de avocado, spanac și măr – pentru mai multă energie
Note și sugestii
Avocado se poate adăuga și el în robot la prima mixare. Va supei o textură mai cremoasă. În acest caz se poate reduce cantitatea de apă.
Renunțați la unele legume care nu vă plac sau pe care nu le aveți. Le puteți înlocui cu altele.
Rețetă preluată din: LaLena, Ciorbă cu ghimbir și avocado (raw): https://www.lalena.ro/reteta/927/Ciorba-cu-ghimbir-si-avocadoraw/